2009. április 24., péntek

Fesztivál saláta

Fesztivál saláta
Hozzávalók:
1 pohár tejföl
1 dl majonéz
6 db keményre főtt tojás
1 fej lilahagyma
1 db piros húsú paprika
30 dkg sonka
3 db savanyú uborka
1 húsleves kocka
1 csomag étkezési zselatin /nagy csomagos/
esetleg ízlés szerint kukorica

bors
cukor
mustár
citromlé
Elkészítés: A párizsit, zöldségeket, tojást felaprítjuk. Tartárt készítünk (majonéz+tejföl) és ezt ízesítjük: só, bors, kkanál cukor, kiskanál mustár, pici citromlé - ízlés szerint.A húsleveskockát 2 dl vízben felforraljuk, felrehúzzuk a tűzről, beletesszük a zselatin, majd újra felforraljuk.A tartárt, a zselatint, a zöldségeket, a tojást, a sonkát összekeverjük. Őzgerincformát /pl. folpackkal/ kibélelünk, beleöntjük a masszát, és hűtőben dermesztjük.
Megj. a hozzávalókban lehet variálni, ami a zöldéseget illeti. Mindig azt teszek bele, ami van itthon.

2 megjegyzés:

zsuzsa írta...

Ezt most látom először:)
Nagyon tetszik!!!

kati írta...

jajj de szep! hozzd at a tobbit is:)