2009. május 6., szerda

egyszerű karamell- vagy vanilia szelet

Ez a recept is alakult az évek folyamán. Akkor készítem, mikor nem tudom mit süssek:) Általában porcukorral szórom meg, nem bajlódom a csoki-, karamellmázzal se, csak ha beakarok "csapni" valakit, hogy előkelő dobostorta féle:)... A krém karamellás, ha nincs itthon vaniliapuding...
A tésztához: 3 tojás, 8 kanál cukor, 8 kanál olaj, 1 kiskanál szódapor vagy sütőpor, 1 kanál méz (elhagyható) összegyúrom annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy nyújtani lehessen (kb. fél kiló). 4 lapot sütünk belőle a tepsi hátán.
Karamellkrém: 1 csésze cukrot megpirítunk, 1csésze vizet hozzáöntünk, mikor elolvadt a cukor benne, 5-6 kanál lisztet 1 csésze tejjel simára keverve hozzáadunk, felfőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverek egy Rama margarint (nem bajlódom külön kikavarni a margarint a cukorral, a végeredmény ugyanaz, mert ez a krém inkább főzött, mint vajalapú). Megkenem a lapokat és összeillesztem, megszórom a tetejét porcukorral. Másnap szeletelem.

Amennyiben vaniliás szeletet akarok, 2 csomag vaniliapudingot, 1 lapos kanál lisztet, 800 ml tejben megfőzök egy csésze cukorral, majd ha langyosra hűlt, hozzákeverem a Rama margarint.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ezt megsütöttem és kiváló!!!nagyon könnyü és gyors köszönet annak aki feltette azt a receptet!én csillagos ötöst adok neki!

Budai Evódia írta...

köszönöm, kedves vagy névtelenül is:)