2009. május 21., csütörtök

a kukta ellenpárja


lassan főz, de energiatakarékosan és puhára, nem kell félni, hogy szétfő, ami benne van. nem fut ki az étel, mert nem forr az étel benne, hanem párolódik, esetleg rotyog.

Roppant előnyős a "slow cooker" (lassú főző elektromos edény) a munkába járóknak. Pl. míg délelőtt a városban vagyok, megfő a krumplipaprikás az oldalassal egyidőben. Minden ételt előkészítek a rendes tűzön, és miután csak a főzés marad (pl. bab, hús, stb. puhulása) beleöntöm ebbe az elektromos fazékba és 4-5 óra alatt készre, porhanyósra fő minden benne. Pl. én a legutóbb éjjel főztem meg a bablevest csülökkel... Annyit fogyaszt, mint egy gazdaságos villanykörte. Semmi vitamin nem száll el belőle és még sorolhatnám az előnyöket. Inkább ki kell egyszer próbálni és utána csak jól dönthet az ember:).
Köszönöm, Püsök Adina, teltalálat volt a párosítás: én meg ez a fazék. Különösen mióta versenyt futok a konyhámmal...:)
Ja, tejberizst nagyon finomat lehet benne készíteni. Nem kell kavargatni és nem sül oda és olyan jó te(l)jesíze van a rizsnek. Na, nem áradozom többet. Lehet, egyébként is, jobban ismeritek , mint én.
ui. a Tesco is forgalmazza nagyon kedvező áron

11 megjegyzés:

iri írta...

Lattam mar ilyet ,kanadai testvereink csak ilyenben foznek.

Tündi Daika írta...

épp akartam kérdezni hol árulják:) ebbe főzted a husvéti sonkát is? Mert az naaaagyon fincsi volt! Amugy ugyanigy szoktam áradozni a Zepter edényekrol :) de szerintem ez is hamarosan konyhánk kelléke lesz asszem! Köszi a tippet:)

zsuzsa írta...

húha, nekem is tetszik:)

Jade írta...

Valoban nagyon jo, sokkal jobb, mint a kukta. Itt nagyon elterjedt a hasznalata, hihetetlenul praktikus. En is tervezek venni egy ilyet, talan ha egy kicsit megnovekszik apro csaladunk...

Szilvia írta...

lehet nekem se artana egy ilyen edeny...de sajnos itt nincs Tesco:(

Mike Adina írta...

én is hallottam már róla (tőled is, de nemcsak), hát jó lenne, ha lenne, itt biztos nem kapható :D, de a kuktámat addig is szívesen használom...

eunika_balog írta...

meg nekem is kene;)de ha magyarban jarok es lattok veszek egyet

Salomé írta...

Örülök, hogy jó gazdára talált. Megérdemled. Adina

Névtelen írta...

A legjobban a borjuporkoltet szeretem ebben fozni (este odateszem reggelre kesz) mert nagyon puhara fozi. Tolem is sokan kerdezik hol lehet venni, szoljatok ha behozzak ide hozzank is. (Romaniaban van mar Tesco valahol?)
Borzasi Anna

Budai Evódia írta...

Magyarországon láttam a Tescoban.

a puha hús, ahogy ebben megfő, az valóban egyedi. nem fő széjjel, csak omlósra puhul...

Névtelen írta...

Nagyon erdekes, koszonom