2009. május 18., hétfő

Limonádé bodzából


Ma úgy jártam, hogy szinte:) mindenhez volt kedvem, csak az előírt házimunkámhoz nem nagyon, pl. vasalás. Ezért a tegnap este szedett bodzából limonádét készítettem. Mert úgyis ennek van most az ideje, nem?:) Arra gondoltam, szörpöt is készítek, de ahogyan utánaolvastam, inkább megszárítom, s télen is a mai eljárás szerint keverem....
Én most mézzel és citrommal ízesítettem (ha cukorral édesítem, nagyon szeretem, ha kicsit megpergelem a cukrot az elején, és utána öntöm fel vízzel, majd bele a virág). No, és magamnak fele méz fele édesítőszer keverékkel édesítettem. Csak azértis, hogy sokat ihassak!:P Olyan finom lett már most, hogy muszáj lett kipróbáljam egy kevéssel, hogy milyen ha pár szem szegfűszeget is beledobok. Holnap megmondom, ha érdekel valakit:D Addig érnie kell még.
UI. 5 liter egy adag nálam. Ehhez adtam 7 bodzavirágot, 2 citromot és ízlés szerint édességet.
UI2. Tudtátok, hogy a bodza ágát könnyen ki lehet fúrni? Danival sípot készítünk belőle Máténak, ha sikerül apa hiányában...:)

7 megjegyzés:

Tündi Daika írta...

Én is épp ma készitettem, már másodjára idén... de cukorral izesitettem. Amugy nézd meg nincs-e aspartam az édesitoszerdbe,, mert nagyon káros, sajnos én már érzékeltem is a neg.hatását, memóriadologban. A szegfűzeges változat engem is érdekel, és ha még készitek én is kiprobálom megpergelt cukorral. :)

zsuzsa írta...

én nem tudtam, hogy ki lehet fúrni.
hogy sierült a síp?:)
én is innék most bodza szörpöt:)

Budai Evódia írta...

köszi, Tünde. Nincs aspartam benne, de így se nagyon egészséges, meg cukorral se. na, én most ezt a fajtát választom:D

Budai Evódia írta...

a síp nem sikerült. sebaj! ha hazajön L, megpróbálja ő is:)

Klári B. írta...

:) nalunk is keszul a bodza limonade. :) Puszi nektek es sok jokedvet mindenhez, amit el kell vegezned. :)

Szilvia írta...

jaj Evodia!ram is var a sok vasalni valo...semmi kedv hozza, viszont szivesen innek,en is egy jo nagy bogre limonadet bodzabol:))

Budai Evódia írta...

mondom én, hogy ez a válasz a vasalás kerülésére:)