2009. június 26., péntek

Mindmegettük:)


A 3 lányommal a konyhában megférünk mi rendesen. A nagyfiam pedig kifejezetten élvezi a főzést (sütni nem igazán szeret). A kisfiam egyelőre szemlélő és kóstoló:). Rájöttem, ha a gyerekek segítenek főzni valamit, azt nagyon szívesen meg is eszik. Nem kell unszolni, természetes, hogy amit főzünk, meg is esszük:). Megpróbálom ma este a csőben sült sajtos brokkolit a lányokkal...:)
RECEPT:
Zöldségeket ízlés szerint megpárolok sós vízben(volt, olyan, hogy csak főtt krumplit répával, úgyis NAGYON finom, de bármi lehet igény szerint: borsó, karfiol, gomba stb). Leszűröm a levétől (az jó lesz valamilyen levest felereszteni:). Vajazott jénaiba borítom, kicsi borssal, szercsendióval megszórom, leöntöm besamel mártással, amibe sajtot reszeltem, és parmezánnal meghintem a tetejét végül (de más sajt-pl trappista- is jó). Be a sütőbe, míg pirosodik a teteje. Ez a legjobb köret a kedvenced után:P!

5 megjegyzés:

Klári B. írta...

varjuk majd a kepeket is, beszamolot is. :)

Jade írta...

Jaj, de jol nez ki! Ennek leirnad a receptjet? Szerinted elkeszitheto karfiollal? Mert az en Dragam brokkolit nem eszik - az en nagy banatomra. Pedig az olyan finoooom! :)

Kriszta írta...

biztos finom lehet, főleg rajta a sok saaaaaaaaaaaaajt:)

Napsugár írta...

hajjajj...régi szép idők... mikor még nekem/velem (is) készítetted az ilyen sajtos brokkolis finomságokat... :D

Jade írta...

Koszi, hogy leirtad a receptet! :)