2009. június 25., csütörtök

Egy meggymag meg még egy meggymag...

Most kaptam a tippet innen, gondoltam megosztom:

A meggymagok összegyűjtve, megszárítva és kis vászonzsákba varrva jó

szolgálatot tehetnek izommerevség és reumás panaszok esetén. A zsákocska legfeljebb 150 ˚C-ra állított

mikrosütőben nem túl forróra hevítve és a fájdalmas testrészre helyezve kellemesen

csillapítja a fájdalmat, mélyhűtve pedig jegelésre használhatjuk. A zsákocska a

meggymagnak köszönheti, hogy jól tartja a hőmérsékletét, és egyenletesen adja át vagy

veszi föl a hőt.

UI. erre én el is készítettem a saját nyuszikánkat a jegelésre. hátha így megengedi a kisfiam, mikor meg-megüti magát...

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Ez nagyon jó. Most dobtam ki egy nagy adag meggy és cseresznyemagot, mert nem jött le róluk a gyümölcs. Te hogy oldod meg, hogy elváljon a hús a magtól? Közben eszembe jutott, hogy még nem dobtam ki, csak egy zacskóba pakoltam őket, tehet még megmenthetőek. Hogy csináljam?

Budai Evódia írta...

az olyan gyümölcs, ami nem válik el a magjától mindig megjárja nálunk,friss üdítő lesz belőle. megmosom, em túl sok vízzel felteszem főni, amíg levál a magtól. kicsit elnyomkodom, leszűröm a magjától, ízesítem (cukor vagy méz, fűszerek, citrom héja ha kell) és lehűtöm. a magja pedig használható egyébre.

Noémi írta...

Meggymagos zsákom nekem is van,nagyon jó.Boriska