2009. június 3., szerda

Eperdzsem rebarbarával

Egy kiló eperhez fél kiló rebarbara és fél kiló cukor kellett, plusz egy Oetker extra dzsemfix. Van már rebarbara ültetve a kiskertünkbe:) Hátha megmarad. Köszönöm István Józsefnek, Udvarhelyről, és Kingának a "közbenjárást":). Üzenem, kibírta az utat. Nagyváradon keresztül hazazötyögtettem a Hargitáról. Kipróbálom majd a málna rebarbara párost is.
A friss dzsem miatt is, este tejbegríz került az asztalra. Én pedig örömmel vettem elő az utolsó üveg tavalyi eperdzsemet végre:). Lesz helyette rebarbarás, de nem biztos kitart jövő tavaszig. MERT EZ SOKKAL FINOMABB!

8 megjegyzés:

iri írta...

Mostmar azt hiszem ki kell probaljam.

zsuzsa írta...

Ha találok itt rebarbarát, én is ki fogom próbálni, majd megírom:)

Kriszta írta...

Zsuzsa, majd megkóstolhatom én is tőled, ha sikerül?:)
Evó, köszi a tippet!

Mike Adina írta...

én is minden évben tettem így, nagyon bevált!

Névtelen írta...

Evódia, hogy csinálod, a tavalyinak is ilyen szép színe van??!! Én egyszer raktam el eperdzsemet, de a színe nagyon fura lett, és el is ment a kedvem az újabb próbálkozástól.
Klári

Budai Evódia írta...

1. nem főzöm sokat! csak éppen, hogy felforr a gyümölcs és a dzsemfix, majd még egyszer felforr a cokorral is, és kész. 2. mindig teszek egy kis citromsavat(citromlét) a gyümölcshöz az elején, és ettől nem lesz sötét, illetve ebben, a rebarbara miatt azt se kellett...

Klári B. írta...

:) nekem is tetszik, emlekszem, Adinanal kostoltam eloszor rebarbarat , mikor meg Boroka pocaklako volt :) :)Ki kell en is probaljam majd a rebarbarat mondjuk eperrel :)
Koszi a tippet... Ja es vegre valahara ki kell probaljam a tejbegrizt is mondjuk eperlekvarral... mi mindig kakaoval, vagy fahejjal ettuk, de mar tobbszor hallottam errol a valtozatrol is, es hat az egyik kedvencem a tejbegriz. :)
Koszi a tippeket :)

PER ASPERA - AD ASTRA írta...

nagyon jol nez ki, mire tetted a tavalyi gemet, az tejbegriz? en is ki kell probaljam.