2009. június 18., csütörtök

mint a Pizza Hut:)


Ezeket a tepsiket karácsonyra kaptam a férjemtől. Nem kívántam, de kitalálta hogy örülni fogok neki nagyon. Előtte és azóta is sokszor sütöttem pizzát. MIkor hogy sikerül, mi van itthon: kelt tészta, és pizzaszósz (van, hogy csak kecsap van) meg sajt és amit rászórunk.

DE ha ebben a tepsiben sütöm, akkor kizárólag "eredeti" pizza sülhet. A fiam ilyenkor elkiáltja: pizza HUUT! Ma este a rátét két féle volt: magyaros (kolbász, hagyma, gomba, kukorica is, ha már akkora konzervem volt és szereti mindenki- ezt vastagabb tésztával is szoktam sütni) és a kukoricás sonkás, ami a lányok kedvence.

Az alap pedig így készül:

2 csésze liszt, 1 kis kocka élesztő, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só, 1/2 kiskanál oregánó, 1 kanál olívaolaj, 1 tojás, 1 kanál tejpor, 3/4- 1 csésze langyos víz
A cukrot, tejport, vizet, élesztőt elkeverem és állni hagyom egy kicsit (negyed óra, fél óra, attól függ mit dolgozom addig:). Belekeverem a többi hozzávalót és megdagasztom.
Kelni hagyom, amíg elkészül a pizzaszósz:1/2 csésze paradicsompüre, 1/4 csésze ketchup, 2 cikk fokhagyma összezúzva, 1 kanál őrölt chillipaprika, 1/2 kiskanál só, 1 párolt hagyma turmixolva, 1/2 kiskanál oregánó. Összefőzöm, ha kihűlt megkenem vele a kinyújtott, tepsibe helyezett pizzatésztát, és megszórom azzal, ami van otthon: felvágott, gomba, kukorica. Kinek milyen a kedvence. Megsütöm. Mikor kész, még forrón ráreszelek sok sok sajtot és visszateszem a meleg (de kikapcsolt) sütőbe pár percre...

7 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Ez a tepsi sokkal klasszabb mint az enyém!:)
Köszi a receptet is:)

Mike Adina írta...

ezt legalább annyira nagyon köszönöm, mint a jégkrémreceptet,és gyűjtöm a bátorságot :)

eunika_balog írta...

hol vette Lajos ?nekem is kell :)

Budai Evódia írta...

mondd meg Sanyinak, hogy kérdezze meg Lajostól:P

zuza írta...

AZ lenne a kerdesem, hogy mekkora urtartalmu a cseszed, hány dkg? Szeretnem kiprobalni a te pizzatesztadat is. Koszi

Budai Evódia írta...

1 csésze az kb 100-120 gr liszt nálam.

Budai Evódia írta...

az élesztő pedig kb 20gr