2009. július 3., péntek

Levesbetét


Kedvencem a grízgaluska vagy a daragaluska:). Hétfőn így enném mindig a vasárnapi húslevest...

1 tojáshoz 4-5 deka darát keverek, sót, és Polcz Alainetől tanultam, hogy egy mokkáskanál szódabikarbóna (sütőporral is csináltam már:) csodát tesz, mármint nem lesz túl kemény. Egy kicsit állni hagyom, amig felforr a leves pl. Ha a pihenés után úgy néz ki, túl lágy a tészta még egy pici darát hozzákeverek, és beleszagatom kis kanállal a levesbe. Ha fő pár percig, kikapcsolom a tüzet, lefedem és állni hagyom a tűzhelyen. Szép csinosra dagadnak:)
UI. reform kedvelők, amikor a tojással, sóval elkeverik a darát, ízesíthetik még majoránnával, zöldfűszerekkel a galuskát. Én hagyománytiszteletre vagyok bátorítva ITTHON:)

3 megjegyzés:

Klári B. írta...

en egy kis petrezselyem zoldet azert neha rakok bele. :) Az meg a hagyomanykonyha berkeibe tartozik?

iri írta...

en pedig egy pici olajat csurrantok hozza

Pápai Márti írta...

ezek a hagyománytisztelő férfiak...én is így vagyok vele, bár most lassan 4 év házasság után kezdek bedobni bátrabban ezt azt, csak azért mert unom mindig ugyanúgy...nekem kell egy kis szárnyalás...izgalom a konyhában is, különben megunok oda járni