2009. augusztus 16., vasárnap

tipp a hagymaszag semlegesítésére

Zakuszka, ketchup, bármilyen magyaros ételnél is elkelrülhetetlen a hagymavágás, amitől nagyon hagymaszagú maradna a kezem, ha nem ismernék egy biztos tippet a citromlén (citromsón) kívül. Éspedig a hagymázás után megdörzsölöm az inox kagylót jól a kezemmel, körben, utána lemosom, kimosom a kagylót és kész is. Vagy más inox tárgy is megteszi, megsúrolom jól a kezemmel az inox fazekat mielőtt meleg vízzel elmosogatom ( a hideg! víztől megmarad a hagyma aromája:). Egyszerű. Ugye? A kémiai reakcióról ne kérdezzetek (a fém, vagyis inox miként semlegesít). De ha valaki utánanéz, szívesen elolvasom a magyarázatát.
Hátha valakinek segítettem ezzel.... Aki tudta eddig is, az pedig nézze el ezt a bejegyzést:).

3 megjegyzés:

Szilvia írta...

juj de megennem ezt a szelet kenyeret:))hat Evodai csak csodalni tudlak,hogy annyi feladat mellett ...annyi minden egyebekkel is foglalkozol;)

iri írta...

En most hallom eloszor.Kosz

Mike Adina írta...

nekem is újdonság!