2009. szeptember 1., kedd

Twix (snickers) csokoládé szelet

Porhanyós alapot sütök: 100 gr margarint 50 gr cukorral, 150 gr liszttel, fél kiskanál sütőporral, csipet sóval összegyúrok, kicsi tepsibe simítom és forró sütőbe tolom. Kb 20 perc alatt kész is.

Karamell krém: 100 gr cukor, 100 gr margarin, 3 evőkanál golden syrup (sűrű cukorszirup, kicsit már barnás, olyan karamellizált, állaga mint a méz), 200 ml sűrített tej* (az az édes, konzervben kapható, vagy éppen kávéhoz árulják). Ezt összefőzőm (kb 5 percig fő és lehet mogyorót is beleszórni). Még melegen az alapra öntöm. Ha kihűlt, csokit olvasztok a tetejére.
Ez kérem, azoknak való, akik szeretik a Mars, Snickers csokikat. A fentit mi Twix sütinek kereszteltük el, mert olyan ízű mint a Twix csokirúd...

*Sűrített tej házilag: 1 csésze tejpor 1/3 csésze forró vízzel elkeverve, 1/2 csésze cukrot adok hozzá , majd még 1 kanál lágy margarint. Összekavarom, és a hűtőben ha kihűl, helyettesíti a sűrített tejet.
GONDOLTÁTOK VOLNA, HOGY ENNYI CUKOR VAN AZ ILYEN ÉDESSÉGBEN? Húha. Csak keveset, ritkán... De néha jól esik, nem?
Adina,köszönöm a hagyatékod:)

8 megjegyzés:

Lea Mónika írta...

mmmmm, nyami....:D

Mike Adina írta...

ez most melyik Adinának szól, és milyen hagyatékról van szó?
Na persze, ha nekem szólna az üzenet, érteném, de mindegy :P

Kriszta írta...

Evó, ha még egyszer megyek Zilahra, nem csinálsz ilyet?:D:D:D

Névtelen írta...

Kedves Evódia! A házi súrített tejnél megadottak a 200 ml-es mennyiségnek felel meg?

Budai Evódia írta...

Igen. 150 ml-es pohárral mérem a tejport s úgy tovább. Fontos, hogy a tejpor jól oldódjon a vízben, majd a cukor is, és már a langyos keverékhez keverem a margarint (vajjal még finomabb:), míg elolvad. Ha lehűtöm, kb. 200 ml sűrített tejet kapunk belőle, ha mégis picit több, a felesleg jó lesz egy adag kávéhoz. Nagyon finom:)

Névtelen írta...

lehet egy kérdésem azzalé kapcsolatban hogy ien konzerves sűtitett tejet hol és mien márkanévan lehet beszerezni? mert ismerek más karamellás recepteket ahol szükséges lenne de eddig sehol sem találtunk...:( előre is köszönöm a segítséged

Budai Evódia írta...

Magyarországon.

Névtelen írta...

Szia! Nagyon megtetszett a sutid. De van egy kerdesem, hogy azt a golden syrupot mivel lehet helyetesiteni. Ugyanis nalunk nem lehet ilyent kapni. Elore is koszi.