2009. november 10., kedd

Kakaós csiga, darázsfészek

Nincs velem semmi baj. Ez a süti csak azért tekeredik, mert a lap alján levő üzenőben kérték a receptet. Szeretettel, Jánosnak! No, meg érkezik édesapám egy óra múlva. Remélem addig nem fogy el mind, mert az almás csiga nagyon hamar lecsúszott itt Budaiéknál:). A fotón féladag van, és a kisebb darabokból. A nagyobbakat nem tudtam most lefényképezni (mert eldugtam:P). Ki lehet keresni előbbi bejegyzésből, valahol már megvan a kakaós csiga, vagy az még a yahoon volt?

A tésztához:

40-50 dkg liszt, 1 tojássárga, 5 dkg friss élesztő, egy pici olaj, 2 dl tej, 1 csipet só.

Ebből kelt tésztát készítek: Felfuttatom a cukros tejet az élesztővel, majd hozzágyúrom a többit és fényesre dolgozom, ahogy elválik a kezemtől a tészta. Letakarva pihenni hagyom.. Amikor kétszeresére megkelt, kinyújtom, és megkenem a következő töltelékkel:

10 dkg olvasztott vajat elkeverek 5 kanál cukorral,1 csomag vaníliás cukorral. Rákenem a tésztára és kb 3-5 kanál kakaóval vagy darált dióval megszórom.

FelFelcsavarom, mint a kalácsot. Olvasztott vajba mártott késsel ujjnyira szeletelem. A szeleteket egy kivajazott tortaformába állítgatom tisztes távolságra:). Meglocsolom olvasztott vajjal, s még kelesztem addig, amíg a sütő bemelegedik kb. 180 fokra. Kb. 20 percig sül, ekkor megkenem cukros tejjel, és készre sütöm.

3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

a yahoon volt, az biztos:)

Belly írta...

Jöttem megnézni a csigáid.Nagyon szépek.

Betti írta...

Nagyon jól néznek ki. Én is kell süssek, mert nagyon finomak.