2010. január 14., csütörtök

ha tudtok, segítsetek, kérlek



sajnos a kenyérdagasztóm(sütőm) felmondta a szolgálatot. Nem csoda. Szinte mindennapos volt a használata dagasztásra-kelesztésre. (A kenyeret inkább a sütőben sütöttem, hogy elég legyen:D).
Úgy gondoltam, nem is kenyérsütő gépet lenne jó helyette MAJD venni, hanem egy Kitchen Aid konyhagépet. Ismeritek? Ha igen, mit szóltok, helyettesítené? No, és hol lehet kapni Erdélyben vagy Magyarországon...? Nem a webes infó érdekelne, inkább személyes. Köszönöm.

25 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia!

Én nemrég vettem a feleségemnek. Lassan azzal alszik. :) Neten rendeletem Franciaországból. Pixmania.hu volt aszt hiszem az oldal. neve. Utoljára a media marktban láttam. sztem ott érdeklődj. Üdv: Roland

Névtelen írta...

Szia! Attol fugg, mekkora mennyisegekkel dolgozol. Ha tudsz angolul nezd meg ezt a topicot, 14 oldal, es leginkabb a kitchenaid-rol szol: http://forums.egullet.org/index.php?/topic/14505-stand-mixers/

Nekem az jott le, h atlag haztartasi hasznalatra jo, de en kifejezetten kenyersutesre nem ilyet vennek. Van meg a Kenwood, mikor rakerestem lattam, hogy Fuszeres Eszter is Kenwood chefet valasztott a Kitchenaid helyett pont a sok kenyér miatt.

szepyke írta...

Bocsánat, hogy megkérdezem, de miért Kitchen Aid? Jóval drágább, mint egy egyébként tökéletesen dolgozó Bosch gép. Miért döntöttél mellette? Gyönyörű, meg minden sztárszakácsnak ez van, meg extra, meg mindent tud, de nagyon drága. Nekem annyival nem érne többet az enyémnél. Mi szól mellette?

Unknown írta...

Szia!

Aprobb es jobb kinyhaboltokban is lehet kapni, mint Kookta, Tálal6. Egy vagyon.

Budai Evódia írta...

Csak most látom én is az árát! Ez nagyooon sok!:O Hát azért mondtam ezt, mert ilyent láttam Amerikában használat közben, és erősnek tűnt. Mert az átlag robotgépek elég hamar tönkremennek. Nálam az is a helyzet, hogy nagy a család és "mindig" van vendég. Többször SOK vendég! Nem feltétlenül kenyérsütésre kellene. Dagasztásra inkább. Mondjuk ennél a fajtánál az kápráztatott el, hogy bővíthető pl. darálóval, ami az én háztartásomban megint nagy nyereség lenne. DE most nézve az árát, azt hiszem maradok a manuális darálónál:). Dagasztót azért még vennék...Nagyon köszönöm az eddigi tanácsokat.

szepyke írta...

Hu, most nem leszek közkedvelt, de leírom. Az mérce, hogy Fűszeres Eszter mit használ? Nekem, ha kenyérsütésről van szó Limara a mérce, akinek Bosch gépe van. Nem azért írom, hogy a Bosch jó,mert nekem az van, hanem mert tényleg jó, és megfizethető.

Eszter lehet, hogy kapta, és nem Ő finanszirozta. És ha kenyérsütéshez kell, mindenképpen Limarát kérdezném meg róla. Ebben Ő a csúcs, ez teljesen egyértelmű. Nekem legalábbis...

Moha írta...

Nekem is van egy Bosch gépem, (u.az,mint Szepynek, Limarának) nagyon jól dagaszt,de miután nálunk is "sokan vagyunk" nem merem a napi kenyérsütéshez a dagasztással terhelni,mert ha kinyírom az alapgépet,akkor semmit nem tudok használni utána. (van daráló,turmix,szeletelő,habverő,
fagyigép hozzá tartozékként)
Ezért vettem a Lidl-ben sajátmárkás(Bifinett) kétlapátos kenyérsütőgépet,ezt használom dagasztani. 3 év garancia van rá, és kb. 10 ezer forint volt.
Az igazán erős Kenwood gép ára kb. megegyezik a K.A. árával,ez nem alternatíva szerintem.
Amúgy tényleg kérdezd meg Limarát, végtelenül segítőkész, és ő az alap ebben valóban!

Timi írta...

http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.com/search/label/konyhai%20eszk%C3%B6z%C3%B6k
Itt olvastam erről a gépről először....
Én egy Boscht is ajánlani tudok, de az élettartama, a mennyiség lehet nem ér fel ezzel:)

Jade írta...

Nekem KA-em van, nagyon szeretem, mert mindent ezzel csinalok, meg a fasirtot is. Gyonyoruen dagaszt! Ajandekba kaptam Barnitol. (Csak ahitoztam rola, mert soknak tunt...)
Oriasi elony itt: ha barmi baja lenne, szo nelkul visszavennek a boltban es ujat adnanak helyette, 1 centet sem kellene fizetnem. Sajnos ez otthon nem igy mukodik, ezert az ar arany a tobbi geppel szemben szerintem is kicsit huzos.

Jo dontest!

helga_dombi írta...

Hello. A Kitchen Aid nagyon eros gep, tartos es nagycsaladban kituno. Dolgoztam vele, vaggyis dolgoztattam es nagyon jol ment.Jol dagasztott stb.:)DE, amint az elotten szolok is megjegyeztek, nagyon draga. Bosch gepen is dolgoztam, az is eros es jo. Es arban is eleg megfelelo. Vannak gepek, amik jol neznek ki, muatosak, de par honapi hasznalat utan bucsut mondhatunk toluk...Az en velemenyem, hogy megeri egy jobb gepet vasarolni (most a Boschra gondolok-, nem kell feltetlenul K.A legyen) mert egy ido utan visszahozza az arat. Jo dontest es valasztast kivanok es Isten vezeteset ebben a dologban is. Sze delutant! Helga

Budai Evódia írta...

nagyon köszönöm mindenkinek!
egy biztos: a KA-t elfelejtem!:)
a többit meg nézegetem, hogy hol és mikor, mennyi. mert kellene egy konyhagép! és ha ő is úgy gondolja, akkor lesz:)
addig is izmosodik a karom, legalább ennyivel kevesebbet kell gyúrni edzésen:P

Sajtkukac írta...

Szia,
Ha vélemény érdekel (persze az sem mérvadó, hogy én mit használok) mi vettünk egy KitchenAid-et nemrégiben. Nagyon klassz gép, remekül működik, jól meg van csinálva, nem hinném, hogy bármi bajom lenne vele valaha.
DE: 600-700 g lisztnél többel nemigen bír el - dagasztáskor. Mivel nálunk is ez a főprofil (kb. kétnaponta sütök kenyeret az öttagú családomnak) elég szomorú voltam. De a forgalmazó rendkívül kedves és rugalmas volt, végül kicserélte egy Heavy Duty változatra. Ez nem annyira kecses, mint a sima háztartásokba szánt, viszont nagyobb a teljesítménye és simán bedagaszt 1 kg lisztből kenyeret - 2-3 perc alatt. Kétnaponta. És meg sem kottyan neki.
Az ára valóban húzós, de mivel nálunk szinte mindennap használatban van, szerintem jó befektetés volt.
A Kenwood egyébként ha jól tudom lényegesen olcsóbb, kicsit "fapadosabb" a design, de sokan dicsérik.
Niki

Budai Evódia írta...

köszönöm a sok mérvadó véleményt. Tündi, sajnos véletlenül kitöröltem a megjegyzésed, úgy megijedtem tőle. Lehet egyelőre ez a legjobb javaslat hirtelen, hogy egy használt kenyérsütőt átvásároljak, míg lesz választás a konyhagépre és hozzávaló is. Amerikában csak 45 ezer FT lenne egy ilyen drága konyhagép? Mondjuk az se semmi, de mégis..

Tündi Daika írta...

Megijedtél? Mitől? De én nem eladni hanem neked adni fogom.... egy kis feltétellel, ha véletlenül haza kellene menjunk végleg akkor lehet visszakérném. Erre egyelore sok esély nincs, de ha mégis akkor na... Hát Kanadában most ennyiért láttam a KA-et.. szerintem sem olyan sok, ahhoz képest hogy milyen jo. Na akkor szoljak Magdinak?

Tündi Daika írta...

Na tessék... ujra bemásoltam! Akkor szolok MAgdinak:)
Na... jó sok vélemény! Nekem ott áll a kenyérsütőm a padláson! Megkérem Magdiékat juttasák el hozzátok! Tefal én nagyon megvoltam vele elégedve.
Ami a KA-et illeti, az csak dagaszto keverő, de ilyen képpen nagyon bevált az ittenieknek. Kb 240 kanadai dollárért láttam, ami 43000 forintnak felel meg. Otthon nem tudom mennyi. Szerintem a kenyérsütő jobb, mert nemcsak dagaszt, hanem keleszt is. Ha érdekelne a kenyérsütő kérlek ird meg, hogy Magdival tudjam megbeszélni. Köszi.

eunika_balog írta...

na mondok en neked valamit:)kell neked masza ?tudod te hogy hol kell kerni hat nalam:)en szivesen adok akar mikor:)csak szoljal nekem van egy drag dagaszto gepem Sanyi:):):)o aranyat er az biztos:)

Névtelen írta...

szepyke: en nem ezt irtam, h o a merce, szerintem felreertettel. En is gépvásárlás előtt állok, Kitchenaid vagy Kenwood lesz, mint mondtam mindkettőre rákerestem, elsők között dobja ki a google a postot, hasonló felhasználás miatt vetette el a Kitchenaidet. Ez egy információ, ami hasznos lehet beruházás előtt. Az is, h elégedett a Kenwoodjával.

En nem vagyok igy kepben kinek mije van, igazabol nem is erdekel... az meg plane nem, h ki fizette.

Nekem most Boschom van, es nem szeretem. De ahogy latom megoldodott a gep kerdes szerencsere.:)

Budai Evódia írta...

köszönöm, Tünde. mi vásárolni szeretnénk. megbeszéljük.

Budai Evódia írta...

még annyit, hogy itt nevetek közben. úgy jártam most, mint nagyon sokszor az üzletben, hirtelen kiszúrok valamit, hogy az tetszene. aztán mikor megtudom az árát, mosolygok magamon, hogy miért pont ezt tudtam kikérni...az igényemmel nincs baj, azonnal megnyugtatom magam:) de köszönöm nincs szükségem rá,gondolom tovább, és máris boldog vagyok.

elisa írta...

Hu. elfáradtam mig a sok kommentet végig olvastam. Evódia, neked ezekután még dönteni is kell? Nekem nincsenek ilyen gépjeim, nemtudom ha lesznek e, lehetséges, viszont a dagasztás nagyon jól formálya a kar és a mellizmokat, ugyhogy míg döntesz, jó tornázást. Csak ugy zárójelben, én elfogadnám az Eunika ajálatát :), míg lessz géped.

Visszaemlékszek, régen minden kéthétbe sütöttünk édesanyámmal kenyeret, egy nagy kemencével, adig kellet dagasztani mig csepeget a padlás :) ,jól kifáradtam, de párja nincs, az az igazi kenyér. Isten azt mondta, verejtékkel egyed a te kenyered, jó tudom, hogy nem kell szószerint érteni, de az tényleg olyan volt, és valahogy jobban is megbecsültük azt a kenyeret. Bocsi, hogy kicsit hosszu voltam.

Budai Evódia írta...

neked is igazad van, Elisa. így gondolom én is. amikor pedig segíthet egy gép, akkor meg annak örülök, hogy a dagasztás ideje alatt lehet valami még jobbat tehetek:)

elisa írta...

Azok az ídők lejártak, ma már minden másképpen van, és nem feltétlenül rossz az, csak még én nem próbáltam, hogy a gépi dagasztás, sütés milyen is, biztos, hogy minden háziasszonynak nagy segitség, különösen mikor sok vendége van. :)

Anna írta...

végre végigolvastam. Épp nálunk is téma a dagasztógép. Már rég és még mindig csak téma. Euni megoldása a legszellemesebb, de nem mindenkinek kivitelezhető.Az én férjem úgy akarja megoldani a segítséget, hogy gépet vesz nekem (valamikor). Dagasztottam én is kézzel, de egyre gyengébben. És elismerem, hogy azon nők közé tartozok akik nem a legerősebbek, a csuklóm teljesen kidagad egy dagasztás után, pedig nem dagasztok sokat egyszerre mex 2 kg liszt. Evódia nagyon érdekel majd a döntésed ill. az hogy hogyan vált be. És érdekel hogy melyik gép bír meg legalább 2 kg lisztet, ettől kevesebbel hiába foglalkozok...

Kiss Judit írta...

én is sütöm a kenyeret, minden második nap. kenyérsütőgépen is gondolkozom, nem tudom mikor jön össze... szóval amikor dagasztok, rád fogok gondolni, te meg rám, nem leszünk magányosak....

Unknown írta...

Olvasgatom itt a dagasztas es sutes komenteket. Nekem van egy Breadmaster sutom ajandekba kaptam. Aranyos kis keszulek de a kenyer amit kiad kicsikenek bizonyul. Egy napra eleg ha mi ketten vagyunk es felfogunkra sem eleg ha vendegeim vannak ugyhogy en is dagasztok es elvezem egyelore.