2010. február 20., szombat

Lencseleves másképpen


Én úgy készítem a lencselevest, mint a babgulyást, füstölt csülökkel. De ez más recept. Finom volt!
Bereczki Klárának köszönöm:)

Lencse leves

Beáztattam a lencsét, pár órára, jól átmostam,és megfőztem egy kis házi vegettával a kuktában. Közben vörös hagymát egy kis házi vegettával margarinon megpároltam, hozzáadtam az olivaollajjal kikevert apróra vágott petrezselyem zöldet, kakukkfüvet, és fokhagymát, egy kis darált pirospaprikát, egy kis darált paradicsomot, felöntöttem valamennyi vízzel, és jól felfőztem. Eddigre a lencse is megfőtt, picit vártam, hogy kihűljön, és hozzátettem a hagymás keveréket. Leszűrtem, és a vastagját a robotban összeturmixoltam, tettem hozzá már a robotban egy kis főző tejszínt, és hozzáadtam a leveshez.
Mindeközben galuskát is készítettem (az ilyen levesekhez a galuskát szeretjük levesbetétnek) és hozzáadtam a leveshez. Végül tejföllel, citromszelettel tálaltam, kevés metélőhagymával megszórtam, no és díszítésként egy kis kakukkfűvel.

1 megjegyzés:

Siko Margit írta...

Bisztos nem rossz hat anyi finomsagot belle raktal ,kivanatos meg kell probajam(az en ferfiaim a hagyomanyoshoz ragaszkodnak inkab egy kicsit probalkoznom kell ujabakal is.)