2010. január 13., szerda

Őzgerinc formában


sütöttem meg. Úgy kezdődött az egész, hogy a csirkemellet nem akartam betenni a többi hússal a levesbe, mert ezt nem szeretjük főve. Aztán a fasírt felét sem akartam megsütni, illetve abba kellett hagyjam a sütést, mert közbejött valaki:). Fogtam az őzgerincformát, megolajozott alufóliát tettem bele és mivel nem volt császárszalonna itthon, szalámikarikát tettem az aljára. A csirkemellet kiklopfoltam, fűszereztem, tojásba és reszelt sajtba mártottam, kibéleltem vele a formát, a maradék fasírtmasszát hengeralakban belehelyeztem, a tetejére még került tojásos-sajtos csirkemellszelet és szalámi. Közepes tűzön sütöttem a sütőben 40 percig. Hidegen is finom és mutatós hidegtálként. Ennél már csak azt szeretem jobban, amikor a vagdalt hús (fasírt) helyett párolt petrezselymes tojásos gombát teszek a közepébe a csirkeroládnak. Természetesen lehet variálni ezt a receptet is, ahogyan jól esik és aszerint, ahogyan a szükség kéri:D.
Szeretettel tettem fel a receptet, annak aki kérte:). Ez nem nehéz... és sikerül biztosan.

6 megjegyzés:

Juhász Andrea írta...

Hú, de gusztán néz ki, meg is éheztem most ... :D

Kiraly Marika írta...

nagyon ötletes és jól is néz ki és finom is,ügyes vagy.

Alíz, Erdélyből írta...

Nagyon jó ez az ötlet!

Borzási Márta írta...

Gratulálok ez új töltött fasírt recepthez! Igazán ötletes és kreatív!

zsuzsa írta...

Mindig olyan ügyes, ötletes vagy!!!:)

elisa írta...

nagyon jól néz ki, ezt én is kipróbálom.