2010. január 28., csütörtök

A vendéglátásban nem a szakács(nő) a lényeg

Sok receptet kaptam a játékban, nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Azt hiszem a baráti körök fedték egymást, ezért ismétlődhettek nevek. Sajnálom, ha valaki azért kapott kevesebb receptet, mert nekem többet küldtek. Nem tudom. De éppen ezért közzé teszem a már ismert vagy ismeretlen inyencségeket, gyors és egyszerű ételeket, ugyanis elkezdtem őket kipróbálni... Valódi lelkesedés költözött belém, ha az előttem álló hetekre gondolok, ugyanis jó részét a konyhában fogom tölteni.
Egyik legkedvencebb helyem a konyha, de nem azért elsősorban, mert főzni-sütni kell. Inkább az a hobbim, ha az emberek jól laknak, szeretik, amit esznek, és főleg azokat, akikkel együtt elfogyasztják a finom falatokat. A konyhában olyan szabadon, fesztelenül is lehet beszélgetni, nem?
Hisz a vendéglátásban nem a szakácsnő a lényeg (mennyit fáradt, s többet beszéljenek róla, a receptekről, mint a "fogyasztókról" az étkezés alatt), hanem a VENDÉG érdemli a nagyobb figyelmet! - Példaképeimtől tanultam.

3 megjegyzés:

iri írta...

Hozzam csak ket recept erkezett, de en nem hiszem hogy azert mert te tobbet kaptal.Inkabb azert mert bizonyara neked tobbre van szukseged.Nalunk elegge leszukult a tevekenyseg a konyhaban pedig en is nagyon szeretek fozocs-sutocskezni.

Maresz írta...

Igen, igy van. Sokszor azon csodálkozom, hogy a vendégek inkább a konyhában foglalnak helyet, pedig lenne bőven hely a 2 szobában is... és persze oda irányitunk szeretettel mindenkit, mikor belép. Általában a nővendég belép hozzám a konyhába, mert ott beszélgethetünk. És gyakran előfordul, hogy kijönnek hozzánk a férfiak is:). Legalább nem kell hivni őket, amikor minden kész:).

Tündi Daika írta...

Hát azért vendéglátás, hogy a vendégekket lássuk (el) elsősorban, na de ha nem lenne jó az étel egyből a szakácsra fokuszálna mindenki:)))