2010. május 9., vasárnap

hálóban vagy?


volt a hétvégi konferencia címe. egyszerű hájas tésztát sütöttem, s Eunikától kaptam az ötletet ehhez a pofonegyszerű gesztenyés sütihez.
készítettem egy 4 tojásos piskótát (közepes méretű tepsiben). felvertem fél liter tejszínt, s felét elkavartam 500 gr gesztenyepürével. a másik felét a tejszínnek pedig rásimítottam a gesztenyekrémre. reszelt csokival megszórtam. ilyen egyszerű nálunk az élet vendégfogadáskor is! de nagy szeretettel készítettem, remélem azt is elvették a vendégek...

12 megjegyzés:

iri írta...

Bizonyara finom volt!

Kingabell írta...

Itthon már dicsérték! :)

Budai Evódia írta...

mostmár vakarom a fejem, hogy ki lehetett, mert nem tudok róla, hogy olyan sok volt belőle. ha csak az Úr meg nem szaporította, illetve valaki odaadta a felét másnak (mert nem szerette a gesztenyét pl:)
jajjjjjjj, neked az "itthon" az még Arad és nem Brassó?:D aradiak voltak vendégeim....

Tündi Daika írta...

Igz van nagyon fincsi volt, pedig nem is szeretem a gesztenyes sutiket... de ez tenyleg fincsi volt, es koszi h rank is gondoltal, es kihoztad a hintara:)

Budai Evódia írta...

jajjjj, Tünde. te vagy a megfejtőm...hát persze, nekte vittem, s volt veletek egy jó barát, akinek brassói menyasszonya van, ugye? ó, nagy szeretettel! sokszor gondoltam rátok, konfi előtt, közben és most is. imával, hálaadással.

eunika_balog írta...

en is nagyon szeretem es nagyon hamar el is keszul de egyszer probald ki a gesztenyes babanos tekercset is az meg finomabb es mutatos is nagyon most nalunk minden heten haroszor van ilyen bananos gesztenyes tekercs:)

Mike Adina írta...

kiről van hát szó? brassói menyasszony? ki evett a finom sütiből?

Mike Adina írta...

nekem tetszik nagyon az ötletes tálalás. a halacska keserű csokiból van, vagy más szósz?

Budai Evódia írta...

Hermina vőlegénye volt, gondolom...de Kinga tudja jobban.

köszi, Adina. igen, keserű csoki szósz a mottó és a fotó kedvéért:)

Budai Evódia írta...

Anna, kösz a tippet:D

Vincze Melinda írta...

Nagyon jól néz ki, és nagyon egyszerűnek hangzik, ami nálam a nyerő, én is kipróbalom egyszer,csak ne lenne olyan drága a gesztenyepüre...:)

Budai Evódia írta...

Én is Magayrországon vetetem meg. Ott olcsó és mégis jó minőségű fagyasztott gesztenyét lehet vásárolni akciósan is.