2010. augusztus 13., péntek

lekváros bukta

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárga
  • kb. 10 dkg margarin
  • kevés kristálycukor
  • 20 dkg sűrű lekvár (nekem csak hígabb volt most:)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja reszelve
Az élesztőt a cukorral tejben felfuttatunk. A lisztet, és többi hozzávalót hozzáadjuk, jól összegyúrjuk. 30-35 percig kelesztjük. Átgyúrjuk. Kinyújtjuk, kis téglalapokra vágjuk, majd minden darabra egy kiskanál lekvárt teszünk. A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, tetejüket olvasztott margarinnal(olajjal is lehet) megkenjük, végül 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
HAMAR ELFOGY!!!

4 megjegyzés:

meli es csaba írta...

azt el is hiszem hogy hamar elfogy!!!! meli

Belly írta...

Hogy milyen régóta keresek egy jó receptet a lekváros buktára.Túrósomnak jó a recept de lekvárosan mindig olyan kemény lesz,hogy agyon lehet vele ütni egy ökröt is.Viszem a recit!

Bianka írta...

Igazán nagyon guszta, jöhet felénk is egy adaggal :)))

Zsuzsa írta...

Nagyon jól néz ki:)