2010. szeptember 11., szombat

húskonzerv

ez amolyan félig kész kaja, rohanós napok vacsorájához, vagy hirtelen vendéghez. felbontom, megmelegítem, spagetti, makaróni hozzá, egy kis sajt a tetejére és kész is! M. Violettától tanultam, aki Olaszországban dolgozik, sok jó tippet ad nekem:) köszönöm!
egy kis olajon dinsztelek 1 nagy hagymát, 2 szál sárgarépát, egy kis gumó zellert, 1 szál petrezselymet, 1 paprikát lereszelve. hozzáadok egy kiló sertéshúst és egy kiló marhahúst ledarálva (most én csak fél adagot készítettem). fűszerezem bazsalikommal, és más zöldfűszerrel, ami tetszik. hozzáaprítok 4 nagy paradicsomot, vagy még többet is. szinte 1 órán át lassú tűzön főzöm kuktában (de lehet másképpen is, csak akkor hosszabban, fedő alatt). összeérik az íz, pici sót, borsot teszek rá. hamar üvegekbe töltöm, légmentesen lezárom (fejre állítom:), és kidunsztolom forró gőzben. hűvös helyen tárolom. igaz, nálam nem romolhat meg egyébként sem, mert hamar itt egy rohanós nap, vagy egy váratlan kedves vendég:D

11 megjegyzés:

Mike Adina írta...

ez megint újdonság... mért kísértesz? :)

iri írta...

pontosan, mikor tudod milyen gyenge szivuek vagyunk!

Budai Evódia írta...

adina, csak segíteni akarok neked, tudod, a munkahelyed mellett muszáj lesz gyümölcsbefőtt mellett ilyenekben is gondolkozni:)persze, tudom, a konzerválásban sosem leszek versenyképes veled:)
iri, látom hozod a formád:D. azt hiszem, ha páran veled összeülnénk egy kávéasztalnál, sosem állnánk fel szomorúan. de nem csak azért mert lenne köztünk egy ilyen idősebb jó humorú asszony...
hátha összejön valamikor!

iri írta...

En mar nagyon almodozom!S kivankozom!S hiszem hogy meglesz!

Abigél írta...

én is benne vagyok egy jó kávézásban,ha befogadtok:)

Belly írta...

Ez határozottan érdekes!

Budai Evódia írta...

MI ÉRDEKES?:)

Ottis írta...

Nagyon jó ötletnek tartom.Nagyon szeretem egyébként is az ilyen darálthúsos spagettit.És előre elkészítve szuper, a zsúfolt hétköznapokra. Sajnos nekem nincs hűvös helyem,kamrám ebben a kicsi lakásban, de anyukámnak átadom a recepetet .-)

Jade írta...

Nagyon tetszik nekem is ez a recept!

Bianka írta...

Ez nagyon ötletes, még sosem hallottam házi készítésüről

Csillagos írta...

Te, ez egy szuper ötlet, amint tudom, kipróbálom:))) Amúgy pedig jó olvasni a blogjaidat!