2010. október 5., kedd

ez is a fagyasztóba



ment télire. a petrezselyemzöldet megmosom, szálanként egymáshoz teszem. a szárát a csomónak levágom, és összekötözöm, majd lefagyasztom ezt is (az majd mehet a levesekbe). a többit jó szorosan fóliába csomagolom, és dobozba teszem. így lefagyasztom. mikor használni kell, csak annyit aprózok le belőle, amennyire szükségem van télen az ételekhez. nagyon apróra lehet vágni így fagyosan. apróbbra, mint ahogyan lefényképeztem. sajnos nem a végeredmény után kattantott a gyerekem:P nekem ez a legjobb tárolása télire a petrezselyemzöldnek. ha nincs frissen, így a legjobb:)

1 megjegyzés:

Borzási A. Kriszta írta...

édesanyám is készített ilyet, de ő másképp: jégkocka tartóba rakta a nagyon apróra vágott petrezselymet, s úgy lefagyasztotta. mikor kellett, akkor elővett egy kockát. úgy rakta pl. legutóbb a gombaszószba. hamar kifagyott, s praktikus...