2010. december 4., szombat

A házassági évfordulónkra

snickers tortát szándékoztam sütni. De még idejében eszembe jutott, hogy a férjem és a hagyományok összetartoznak, én vagyok oda az új dolgokért, mint snickers, mars..hát váltottam:)
A Budai családban, ha tortáról van szó szinte egyöntetűen dobosra gondolnak. Gondoltam, a hájas sütemény után ideje 16 év után ezt is megtanulni. Így elkészült az első dobos tortám  ez és sok más recept szerint összehozva, amit olvasgattam. Férjem mondja, legyen lekvárral is kenve az egyik lap. Mondom, ez egy receptben sincs... Mégis, mikor odáig jutottam, hogy a lapokat összeállítsam (amelyek nagyon vékonynak sikerültek így elsőre, na de sebaj:), hát a krém mintha nem lett volna elég. Talán elnyalakodták régen is és anyósom ezért pótolhatta savanyú lekvárral a csokis lapokat, sütiket, lehet (nem csoda, hogy kevesebb lett, mert most is igazi finom csokival készült - a fekete darabok a merci ajándék-csokimból erre a sorsra jutottak, és teljes méltósággal ruházták fel az ünnepi krémet:). Ilyenkor örülök, hogy a családból senki sincs oda a sok kakaóért, a keserű igazi csokikért, mert akkor mindig találok a sütikhez egy-két darabot.
Tehát nagyon finom lett, és csodák csodája a karamell tető is oké lett. A külsőn pedig még csiszolunk, mint annak idején a hájas tésztával is történt. Mert a férjem megérdemli! Próbálom viszonozni a szeretetet....

Ja, és ha hájasról esett szó, akkor megmutatom a karácsonyi külsejét a szilvalekváros hájasunknak, amit ma kipróbáltam vásárolt hajtogatott tésztából. Az ötletet Hálóné Ágotától kaptam. Íme:







10 megjegyzés:

Anna írta...

Nagyon guszta!

Laura írta...

hm de finom lehet :)

Gyöngyi írta...

Kívánok még sok boldog évet nektek!
A dobos nagyon sikeres! ( én is élvezem sütni)

Klári B. írta...

Isten eltessen sokaig... azt mar en is megjegyeztem, hogy Lajos a kakaos csokis tortakat lekvarral is keri, szereti... azota szoktam en is neha ugy is kesziteni. :) mert tenyleg finom ugy, nem annyira edes, kulonlegesebbe teszi :)

Zsuzsa írta...

Nagyon szép lett, igazi karamell mázzal. Ügyes vagy!:) és azok a szaloncukrok...:) még nem láttam ilyet.
Jól esett végig olvasni:)

GasztroRéka írta...

Szeretettel gratulálok! Sok szép és tartalmas évet kívánok Nektek!
Az ezüst lakodalomra profi dobos sütő leszel, az aranyra meg már a gyerekeid is belejönnek!:)
Szép lett a teteje!

iri írta...

Jol neznek ki!Orvendek hogy ilyen szepre sikerult ez a szep szamu evfordulotok!

Ottis írta...

Boldog évfordulót kívánok! Szép a torta és a "szaloncukrok" is!

Borzási Márta írta...

Gratulálok! Ügyes vagy! A tortád egy remek, a hájasod ötletes! Még sok boldog házassági évfordulót!

Budai Evódia írta...

fejlődök még remélem...
köszönöm mindenkinek a bátorítást, remélem vannak akik kedvet kaptak valamelyikhez...
áldott ünnepet mindenkinek!