2011. január 11., kedd

coleslaw saláta

Télen a friss zöldség  hiányában egyik kedvencem a káposzta. A coleslaw salátát a KFC-ben szerettem meg, majd Amerikában sok helyen kóstolva, hazahoztam az egyszerű receptet.
Én így készítettem:
Lereszeltem egy fej káposztát, 3-4 szál sárgarépát, egy-két savanyú uborkát  is. Megsóztam, borsoztam, állni hagytam. Kevés majonézt készítettem (adtam hozzá egy kanál cukrot is) összekevertem egy pohár tejföllel majd az egészet a káposztához kevertem. Kicsi tárkonyecettel vagy almaecettel savanyíthatjuk. Én az előbbivel szeretem (köszönöm a székelyudvarhelyi Kelemen Ilonkának a tárkonyt, amiből fűszeres ecetet is készítettem:). A tetejére pici vágott zöldhagyma, és a legfinomabb téli salátám kész is!

9 megjegyzés:

Tündi Daika írta...

én is szeretem:)

Zambo Dalma írta...

Köszönöm hogy megosztottad. Mi is fogjuk szeretni.

Ottis írta...

Nagyon szeretem, guszta!

Evódia írta...

ezt aztán mi is szeretjük! mindent, ami saláta :)

Anna írta...

Szeretjük ám mi is!

szindi írta...

hmm..ez nagyon guszta,ki fogom próbálni,köszi a receptet!:)

Napsugár írta...

Ilyet készítettem csak uborka nélkül a múltkori gyülekezeti közös ebédünkre- szerették-szerettük nagyon. Holnap a bemerítési ünnepélyünk után is ilyen svéd asztalos ebéd lesz, úgyhogy megyek, és készítek most én is egy adagot! :)

Klári B. írta...

finom lehet...

Életünk és ételeink írta...

De jó, régóta vadászom erre a receptre!