2011. január 15., szombat

Lekváros derelye

régi klasszikus, és nagyon finom tud lenni:)
40 dkg lisztet, 2 tojással, csipet sóval, kb. másfél deci langyos vízzel összekeverek a mixerrel. Majd kézzel gyúrom még egy kicsit, éppen, hogy elváljon a kezemtől. Kinyújtom vékonyra, fele tésztára kis szilvalekvár csomókat halmoztam kis távolságokra egymástól. A másik felét ráhajtogattam a csomók körül megnyomkodtam a tésztát, és derelyemetszővel kis négyszögekre vágtam a tésztát. Lobogó sós vízbe dobtam, kifőztem, leszűrtem, pirított zsemlemorzsába forgattam és megszórtam cukorral. Még van pár darab, eltettem holnapra, hogy én is ehessek. Ugyanis, ez a mai vacsorára készült el:)

6 megjegyzés:

Edó írta...

Kérem azt a pár darabot!!

Mike Adina írta...

nagy kedvenc nálunk is, de én még sosem készítettem... olyan bonyolultnak tűnt.... mostanig.

szindi írta...

hmm..ez az egyik olyan étel,amit imádok,de én mákban meghempergetve szeretem és csak amit anyukám készít:)De a fotó láttán szívesen megkóstolnám ezt is!:)

Jutka írta...

Jajj de jóó lenne..most :)

Johanna írta...

:) nagyon finom tud lenni, mi is nagyon szeretjuk a szilvaizes derelyet:)

Zsuzsa írta...

Nagyon jól néz ki! én is nagyon szeretem, de még egyedül én sem készítettem soha.