2011. december 6., kedd

Bakonyi csirkemell

rizzsel, coleslaw salátával, bébikukoricával

 Hagymát és zöldséget párolok kevés olajon (3 ek olaj, két kis hagyma, 3 répa, 1 paprika, ami még van), magyarán lecsót készítek,

  beleforgatom a hosszú csíkokra vágott csirkemellet, párolom, míg fehér színt nem kap, aztán végül hozzáaadok egy kis konzerv gombát a levével.
 Ízesítem sóval, borssal, kis fokhagymával, apróra vágott petrezselyemzölddel és pirospaprikával. Ha kell, még egy kis vizet öntök hozzá, (két savanyú uborkát is apróra vágva hozzáadtam), s hagyom, hogy jól összzerotyogjon.
  Végül egy kis tejszínnel vagy tejföllel gazdagítom. 
Rizs vagy nokedli kitűnő mellé, de én a coleslaw salátát is nagyon szeretem a rizs mellett. A bébikukorica csak "véletlen" volt:).

5 megjegyzés:

iri írta...

Nagyon jol nez ki, es az adventi koszoru is...

Hobbychef írta...

Guszta, de hol a recept?

Alíz, Erdélyből írta...

Békés, boldog, gasztrokalandokban bővelkedő Új Esztendőt kívánok!

Jutka írta...

Örömteljes Boldog Új Évet kívánok!

Életünk és ételeink írta...

Hűű, ez guszta..