2012. január 22., vasárnap

Joghurtkészítő gép

Nagyon szeretjük a joghurtot kukoricapehellyel, zabpehellyel reggelire (pláne, hogy fele annyi munka se, mint a palacsintakészítés:P), és egészséges, finom. A joghurtot eddig is készítettem itthon, de sosem sikerült ilyen krémesre, eredetire:), mint ezzel a joghurtkészítő géppel...(gondolom, véletlenül se sikerül keserűre, túl savanyúra).
Egy liter felforralt, langyosra hűtött,  tejhez adok egy kis doboz jogurtot, és pont ennyi kell 6 üveg joghurthoz, ami kész is lett reggelre (azért a felgyorsított folyamat, "programálás" is sokat jelent nekem:). Most utólag kevertem hozzá a gyümölcsöt (dzsemet, amibe vannak gyümölcsdarabkák, meggyel a legfinomabb:), de kipróbálok mást is ezzel a mostantól sokszor használatban levő kis géppel...
Az egészben az a legjobb, hogy a "vegyes boltban" vettem, de alig lehetett kipróbálva, és el se hiszitek mennyiért (még húsz lej sem volt). Azt hiszem, az illetékesek nem tudták mire való...de Isten tudta, hogy nekünk örömünkre és hasznunkra lesz. Sokszor tapasztaltam már Istennek ilyen gondoskodását.


(A zilahiak figyelmébe ajánlom az "outlet" lerakatot az állomás közelében, az OMV kút utáni kis utcában...) különösen azért is, mert még volt egy privileg márkájú joghurtkészítő szombaton...:)

14 megjegyzés:

Szeretem a szépet...:-) írta...

nem veszed meg nekem???:D:D:D kifizetem vhogy:))

Névtelen írta...

köszi, mutter!:)

Névtelen írta...

Tetszik,hogy mindenben olyan önzetlen vagy,s mintha zsigerből jönne.Tudom, tudom a választ!Isten lenne megint.Ismerlek.De igy is szeretek veled lenni.Várom a szerdát,hogy találkozzunk(:(:Mária

mutter írta...

hát, ha még ott lesz, mire én oda jutok, igenis megveszem!

mutter írta...

Mária, akkor ne írjam a válaszom?:)elmondom akkor:):)

iri írta...

nagyszeru dolog!

Mike Adina írta...

akkor én már hiába kérem, hogy vedd meg nekem :(

így örülnöm kell Leának, a húgomnak... :))

Mike Adina írta...

amúgy tényleg szuper lehet...

leona írta...

en is voltam ott lenn,es lattam pont ilyet,es nem tudtam mi az,ha tudom,lehet veszek em is:)ez van!

Kati írta...

Nekem is van egy ilyesmi gépem, tényleg jól jártál vele, mert az enyémet elég drágán hozta Svájcból a testvérem, de azóta nem fogy ki a joghurt belőle. A blogomon az egyik legnézettebb bejegyzés is erről a gépről szól:)

mutter írta...

de jó, hogy ezt mondod... nálam is készül az újabb adag:) bár, úgy gondolom annak éri meg igazán, aki szereti a joghurtot és egészségesen akar étkezni mindenképpen, vagy nagycsaládos:)

Szeretem a szépet...:-) írta...

rám mindegyik igaz, a nagycsaládos is, na értitek ti:))))
bocsi, Adina....:D na majd megbeszéljük mi még ezt:p csak legyen meg az a gép!
És annyira köszi, Evódia!!!!!!:):D

mutter írta...

megvan... pedig csak délután jutottam el odáig, és most csak ezért:) szóval megy a privileg joghurtkészítő Adináig, aztán ott megbeszélitek:)
megjegyzés: még láttam egyet, igaz, az régebbi kiadás(15Ron), de azt hagyjuk a zilahiaknak:P

Abi írta...

én gép nélkül próbálkoztam és úgy döntöttünk, maradunk az aludt tejnél. bár a napi 3 literből mostanában nem jut "altatni". marad a friss. és versenyeznek a pilléért... még ilyet!:)