2012. október 31., szerda

quesadilla (keszadíjja)

Ottis blogjáról szoktam többször is olvasgatni, lelkesedni...
Ez egy nagyon egyszerű melegszendvics (mexikói).
Ami különleges az a tortilla lap (van, hogy kiárusítva, féláron is lehet kapni, ilyenkor szoktam vásárolni, mert nagy családnak dupla adag kell, főleg a quesadillából:). Hamarosan kipróbálom házilag is elkészíteni a tortilla lapokat.
Hozzávalók tehát: tortilla lap, sonka (felvágott), reszelt sajt (ha több féle annál finomabb-most volt egy kis darab mozzarella sajt itthon meg egy másik darabka füstölt sajt is). Fűszer is jöhet: bors, s egyéb zöld fűszerek tetszés szerint. Van, aki tesz még bele kukoricát s egyéb zöldséget, én inkább frissen szeretem mellé a zöldséget, amíg lehet:)


Kiolajozok egy serpenyőt, mikor forrósodik, bele teszem a tortilla lapot, megszórom sonkával, sajttal, fűszerrel. Kettőbe hajtom, megnyomkodom, s megfordítom, hogy mindkét fele megpiruljon.


ha kész, a félbe hajtott tortilla lapokat három cikkre vágom darabonként. Igazi vendégvárónak is kitűnő. Vagy gyerekzsúrra hagyományos szendvics helyett. Egy a gond, nem tudom lehet-e belőle eleget készíteni....:)4 megjegyzés:

Mike Adina írta...

Azta! Ilyen könnyű?

Zsuzsa írta...

éppen van itthon ilyen lap(nemrég kaptam), így fogom elkészíteni. köszi
és a blog ajánlót is köszönöm.

Zita írta...

Nagyon szeretjük a tortilla-tekercseket...már elég sok belevalóval kipróbáltuk.
Ha van jó tortilla recepted, jöhet! (mármint a tésztáé) :-)

Borzási A. Kriszta írta...

baconnal nagyon finom még (szerintünk!), meg gombával...
de a bacon megadja a smakkját :)