2012. november 14., szerda

Röszti


Nagyon egyszerű, finom vacsora vagy reggeli. Aki szereti a tojásrántotta stílust, annak az ilyen krumplilepény is nagyon bejön...
Személytől függően megpucolunk annyi nyerskrumplit, amennyi szükséges. Lereszeljük, megsózzuk, s egy kis fokhagymát is adtam hozzá préselve, meg borsot. Kifacsarom, majd egy kiolajozott, felforrósított serpenyőbe jól belenyomkodom. Hagyom, hogy a keményítőtől álljon össze, süljön össze. Majd óvatosan megfordítjuk, hogy a másik fele is megpiruljon. Kész is:) Mi tükörtojással szeretjük (van, hogy a  kiolajozott serpenyőben először kevés szalonnát vagy bacont pirítok, s utána teszem bele a reszelt krumplit).

10 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

Szóval liszt nuku...

Budai Evódia írta...

Nem szeretjuk ugy. Az nekunk mar tocsni. A sajat kemenyito osszefogja..:es igy finomabb

iri írta...

Mi paradicsomszosszal szoktuk!

Névtelen írta...

Zsidó eredetű étel. Chanukkára készítik, sárgarépát is reszelnek bele.

Budai Evódia írta...

a fiam erre azt mondaná, nem vagyunk zsidók (ugyanis nem igazán szereti a sárgarépát:( Szóval, maradunk ennél, vagy a svájci rösztinél (olyant ettem először).
a paradicsomszósz (vagy más szósz is, ha meggondolom) jó ötlet! köszi, iri

Bartush írta...

Mifelénk Zalában ez krumpliprósza néven fut. Ahány ház annyi elkészítési mód. Én teszek bele lisztet, csak hogy összefogja és egy kis kefírt is (mert aludttej nincs). Anyu nem mindig sütötte ki serpenyőben, volt hogy tepsibe simította. Úgy talán kicsit szárazabb, de a széle nagyon finoman ropog.

Bartush írta...

Eltűnt a kommentem, ha duplán lesz meg akkor bocsánat.
Nálunk Zalában ez krumpliprósza néven fut. Ahány ház annyi elkészítési mód. Mi teszünk bele lisztet és egy kis kefírt is (aludttej lenne az igazi). Anyu nem mindig süti ki serpenyőben, van amikor tepsibe simítja, így nem olyan zsíros/olajos. Ennek a változatnak igen finom ropogós széle van. :-)

Budai Evódia írta...

A tepsi otletert megerte ez az egesz... gyorsabban elkeszul:-) es nalunk a ropogos az igazi. Koszi:-)

Névtelen írta...

Mi is nagyon szeressük,így egyszerűen,Boriska

Jutka írta...


Neked és családodnak Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!