2013. november 18., hétfő

Hétfői leves:)

A vasárnapi húslevesből maradt zöldséget és húslét összefőzöm, turmixolom. Kb. 3 liternyi leveshez pici vajon (5o gr) pici lisztet (1 kanál) megfuttatok, leveszem a tűzről, fölengedem egy pohár hideg tejjel. A forró leveshez öntöm, s még zöld-fűszerrel (majoránna, bazsalikom), sóval, borssal ízesítem. Petrezselyemzölddel, tejszínnel díszítem. A "híres" pirítósommal vagy "hamis bagettel" tálalom, vagy ennek hiányában nokedlit szaggatok bele, s úgyis kiadós, finom leves!

3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Nagyon finom lehet a piritsod..., meg persze a leves is:)

Budai Evódia írta...

Egyszer itt is meg kellene kóstold:)

Zsuzsa írta...

Meg fogom kostolni...:)