2014. február 17., hétfő

Pisztráng

Ezt is megértem! A fiam, nem csak halfogással örvendeztetett meg (ezt a halat nem ő fogta), hanem a pisztrángot ő készítette el a családnak teljesen egyedül. Nagyon izgalmas volt, mert a "saját feje" után készítette (gondolom, amire horgászműsorokból emlékezett:).
Fenséges volt! A recept nagyon egyszerű, ahogy mondta: sózni, kicsit többet borsozni, mert édesvízű hal, aztán vajat és citromot tenni belé, fóliázni és forró sütőben 25 percig sütni. Ennyi.
Azóta is gondolkozom, hogy egyszerű recept létére....annyira finom volt!
Eszembe jutott az első tízperc tortám, amit úgy öt-hat évesen készítettem először. Édesapám azt mondta, olyan finom, különlegesen édes volt... Pedig az a "torta" a legegyszerűbb bögrés süti a világon!

Talán értem már, miért finomabb a férjem készítette kávé bármelyik kávénál, az édesanyám töltött káposztája, a Pálma palacsintája stb...  Azt hiszem, ma megértettem! A tegnap az ötezer ember megvendégelése volt a történet az istentiszteleten. Vajon a hal és kenyér íze is megszaporodott vagy teljesen mást ízt kapott Jézus kezéből? Úgy gondolom ott is a Szeretet, az étel készítője adta az ízeket, ami tényleg pótolhatatlan... mégis, mégis, ma is ízlelhető! Isten, Jézus az, aki gondoskodik, aki megszaporítja a mai mindennapi kenyerünket is. Veletek is így van? Tapasztaltad már?! Szívesen elmondjuk, hogyan teszi...

Nincsenek megjegyzések: