2011. február 28., hétfő

Finomat sokaknak

 Ez úgy történt, hogy a múltkor csak a "hagyományos" ebéddel készültem, s mivel a gyerekeink még nem nagyon hússzeretők, hát nem volt sok belőle. Közben megtudtam, hogy vendégek lesznek, a krumpliból is amit vettem, csak a családunk adagja maradt már krumplipürének megpucolva. Hát mit tegyek? Volt egy babos-kukorica konzervem, ezt hozzákevertem a bolognainak (vagy bolonyai?) készült darált húsos mártáshoz (ezt egyébként én szoktam krumplipürével is tálalni, nem csak spagettivel :). Kicsit chilisre sikerült, a jénai edény aljára simítottam. Ráterítettem a krumplipürét, majd egy kis maradék főzőtejszínnel leöntöttem, és volt egy kis kocka sajt is megszáradva,( amit előtte a tejszínben áztattam, hogy le tudjam reszelni). Ezt reszelve a tetejére szórtam,s betoltam a sütőbe míg pirulni nem kezdett. A család egyik kedvence lett így a krumplipüre. Szerintem más zöldséggel is finom az ilyen húsos mártás: pl.  zsenge zöldbabbal.



Ha már finomat sokaknak szeretnék, nekem a gyümölcstorta torta a legkiadósabb, legegyszerűbb, leggyorsabb is, de nagy "klasszikus" tortaformában. Három tojásos piskótaalapra, egy zacskó elkészített pudingot öntünk (amilyen van:) s rá jöhet a gyümölcs. Télen ez utóbbi  lehet a drágább, de inkább csak annak tűnik. Különösen, ha van fagyasztva nyárról:) Nekem ez már elfogyott. Végül bevonjuk gyümölcskocsonyával.
Ebből a tortából nem elég egyet készíteni, ha már neki kezdünk...:P

2011. február 26., szombat

Rakott krumpli franciásan

Elárulom,ezeket a recepteket ( az ezt megelőző bejegyzésben leírt quiche-t is) Myung Soo anyukájától tanultam réges régen:) Belgiumban.
 Ehhez a rakott krumplihoz néha nem teszek semmilyen húsfélét, és úgy is nagyon finom. De ha teszek, akkor az aljára kockázom a kolbászt aztán másfél kiló főtt krumplit meghámozva, felkarikázok a tűzálló edénybe (közötte meglocsolom kis vajjal, ha nincs kolbász). Elkészítem az öntetet: 3 tojást felverek fél liternyi tejszínnel, sózom borsozom, pici őrölt szercsendió is mehet bele, vagy ki milyen fűszert szeret a krumplihoz, ételízestő stb. Ezzel leöntöm a krumplit. Reszelt sajttal megszórom a tetejét,és betolom a sütőbe, míg pirulni kezd. Jó étvágyat!
A Kauflandban nagyon jó árban van dobozos főző(!)tejszín... mondom a zilahiaknak:D

francia lepény vagy a quiche

Házaspáros alkalomra valami sósat is szerettem volna vinni. A múltkor finom pizza és ínycsiklandozó szendvicsek voltak a sósak, hát erről jutott eszembe, hogy én francia lepényt viszek. Szeretem melegen, de hidegen is fogyasztható, és ekkor szépen szeletelhető akár vendégvárónak,előételnek is, ha tepsiben sütjük. Amennyiben inkább vacsorára melegen szeretnénk, ajánlom a kerek tűzálló tortaformát, és pizzaszerűen cikkenként jó felszolgálni.
Amennyiben nagy lapos tepsit használunk jobb dupla adagot készíteni, mint én is tettem most.
Recept egy adagnak:
Tésztája: 25 dkg liszt, fél csomag Rama margarin (12 deka körül) , csipet só, egy kanál hideg víz. Ezt gyorsan összegyúrom, majd a tepsi formájára kinyújtom kerekre vagy négyszögűre (az utóbbi esetben zsírpapiron nyújtom ki, amit majd mindenestől belehelyezek a tepsibe).  Megszurkálom a tetejét,hogy ne púposodjon fel (én most ezt elfelejtettem:P), és forró sütőben (180-200 fok) félig megsütöm. 

Amíg sül, hamar elkészítem a tölteléket. "Ami van" (zöldség, hagyma, felvágott stb) összevágom, mint a pizzára is szoktuk, aztán 3 tojást 2, 5 dl tejföllel (tejszínnel) sóval, borssal felverek. A félig sült tésztára szórom a húst vagy/és zöldséget (van, hogy egy kis pirított hagymát szalonnával teszek csak rá. ez a francia lorraine!) ezután pedig nyakon öntöm a tojásos tejszínnel. A tetjére sajtot szórok és betolom vissza a forró sütőbe. Kb. 30 perc alatt készre sül.




 Salátával főétel, másnap kihűlve szoktam uzsonnának is csomagolni. Kiadós, egyszerű és finom. A gyerekek rántottás pizzának nevezik, nem győzöm mondani, hogy ez nem az!:P

2011. február 15., kedd

profiterol

a képviselőfánk másik arca. ugyanúgy készítettem a fánkot, (az előző bejegyzésben) csak lecsurgattam csokimázzal.  néha nem árt a lúdnak kövérnek lenni:D azt vettem észre, hogy mivel így jóval édesebb, kicsit lassaban fogy el. nem szombat estére éppen, de vasárnap délre így se maradt meg csak mutatóban pár darab a szülinaposoknak:P pedig 3 adagot készítettem... sebaj, volt torta!
ui. végre egy sütemény, amit mindenki szeret a családunkban...

2011. február 9., szerda

Képviselő fánk és hókifli

 Képviselő fánkot sütni nagyon egyszerű. Kicsit hasonlít a palacsintasütés megtanulásához. Kevés hozzávaló kell, hamar megy és fogy, igazából a tészta állaga a lényeg (a receptben megadott tojás mennyiségből lehet eggyel kevesebb kell, ha nagy a tojás pl.), és a sütés hogyanja (forró sütőbe tolni, majd mérsékelni). Ha ezt látja egyszer valaki, biztosan ő is sikeresen elkészítheti. De én nem láttam soha senkit képviselőfánkot sütni, ezért az első adag megpirult, belül pedig nem sült meg. Máskor meg szétfolyt a tészta, hiába ugyanaz a recept volt (persze nagyobb tojásokkal dolgozhattam). De ezzel is úgy voltam, mint annak idején a hájas tésztával. Meg akartam(!) tanulni tökéletesen, mert ha ez nem is a férjem kedvence, de az elsőszülött fiamé. És sikerült:) Tejszínhab és egyéb "díszítőelemek" nem járnak mindig a krém, ill.fánk tetejére, azt csak én szeretem nálunk:D

Receptem megegyezik az Andiéval. Viszont nem mindig kell hozzá 8 tojás... Ha pedig nagyon apró a tojás, úgy lehet kell kilenc, de én még úgy nem jártam:)
220 fokos forró sütőbe tolom a tésztát, és ha felnő nagyra 180 fokra visszaveszem a hőfokot míg kezd pirulni.






Aztán itt van a hókifli is, ami sokáig eláll (ha nincs sok vendég:), kávé mellé nagyszerű!
Hozzávaló: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 kanál cukor, kb. másfél deci tejföl, csipet só. Az élesztőt a tejel és cukorral felfuttatom majd a többi hozzávalóval összegyúrom és hűtőbe teszem állni egy keveset. Majd 6 darabra osztom, mindegyiket kör alakúra nyújtom (fél ujjnyi vastagra). A kört 6-8 cikkre vágom, tölteléket (szilvalekvár, tejbe megfőzött cukros diót vagy mákot) helyezek rá, és feltekerem egyenként. Kifli formájúra alakítva tepsire helyezem, 200 fokos sütőbe tolom, ha kezd pirulni,kész is (kb 20 perc). Még melegen porcukorba forgatom őket...
A képen látható kifliben nincs töltelék, hanem a tésztájába belegyúrtam a darált diót... Nem, nem vagyok lusta:) csak nem volt elég dió meg idő:P
UI. lehet a margarin helyett zsírt használni (ilyenkor disznóvágás szezonjában:) de ekkor 25 deka zsírhoz jó fél kiló liszttel dolgozom.

2011. január 26., szerda

Nyokki ill. a mi nudlink


Krumplinudli (gnocchi) lett a maradék krumplipüréből. Egy kiló tört krumplihoz hozzáadok egy tojást egy kanál zsírt és jól kidolgozom annyi liszttel (kb. 30 deka), hogy rugalmas tésztát kapjak. 5 adagra osztom. Mindegyikből  hosszú hengercsíkokat sodortam és apróra vágtam, majd sós vízben kifőztem. Szívesen főztem volna hozzá egy gombás tejszínes mártást, de mivel a férjem, ugye  nagyon hagyománytisztelő, hát felét cukros darált mákba, és a másik felét cukros dióba forgattam...

Túrós-rétes egyszerűen

Egyszerű túrós rétes leveles tésztából 
(szerintem a Kaufland már kellene fizessen nekem a reklámért:P.mit csináljak,ha csak ez az egy nagy bevásárló üzlet van Zilahon?:P) A töltelék:  2 tojássárgával elkeverek egy bögre cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, egy citrom reszelt héját, fél kiló túrót hozzá kavarok, majd a felvert tojáshabot is hozzáadom és két kanál étkezési keményítőt (amidon). Így nem lesz leves a töltelék.
Kinyújtom a két tésztát, ráhelyezem a tölteléket, oldalt derelyemetszővel bemetszem, a töltelékre hajtogatom a fonatokat (szebben is lehet,mint én most:P), hogy átsüljön a rétes jól. Megkenem egy tojássárgájával, 220 fokon kb 25 percig sütöm. Ja, mazsolát is tettem bele:D


Bundás kenyér sütőben

Semmi nagy dolog, csak sok olaj helyett a tojásos kenyér egy kivajazott tepsiben sül ki a sütőben. Egyszerre megvan az egész, és nagyoooon finom sajttal megszórva a végén. De úgy már hamar elfogy, nincs idő lefényképezni:D

2011. január 24., hétfő

Egyszerűen gyorsan :)

  B. Kinga kérésére leírom az egyik, vagyis a legutóbbi menüt "alkalmi" hirtelen vendégeknek. Én angyaloknak hívom az ilyen vendégeket (pl. pár órával előtte tudom meg, hogy nálunk lesz az estebéd). Először is beindítom a kenyérdagasztást. Mivel szüleim készítettek nekem egy nagy családnak való kenyérsütő formát (jó két kilós kenyér sül belőle:), a kenyeret 1,5 óráig dagasztom és kelesztem, majd jó órát sütöm a sütőben. Ez idő alatt elkészítem a csilis babot, konzervből vagy előre főzött, lefagyasztott babból (nekem most vegyesen volt vörös és fehér babból is). Friss kenyérrel nem csak tápláló ez az egyszerű étel, de azt hiszik órákat tölt valaki a konyhában, hogy kikavarja... talán a friss házi kenyér és a bab miatt, nem tudom:) Igaz,mind a 4 vendég férfi volt, ezért is választottam táplálóbb dolgot....:P no, meg azért mert tudtam, hogy elég krumpli-húst-rizs-húst, esetleg töltött káposztát ehettek a hetes vendégeskedés alatt...
Tiramisut ehhez hasonlóan készítettem csak torta változatban, mivel nem találtam babapiskótát a közeli boltban.  Készre sütött tortalapot viszont igen, s még friss is volt. Gazdagítottam karikákra vágott banánnal... Üdítőt elfelejtettem venni, de ehhez az ételhez a sima víz citromkarikákkal ideálisan talált. A menü előtt gyümölccsel vagy teával kínáltam a vendégeket:). És ami a legfontosabb, hogy mivel minden gyorsan elkészül, mikor a vendégek megérkeznek, jó ha elfelejtkezem a házi asszonyról:), és jó a vendégekre figyelni, mert ők fontosabbak. A menü csak részletkérdés, ami hamar elfogy, de a szeretet megmarad belőle!:)


 Mascarpone helyett házilag készített sajtkrémet szoktam használni.
(Ez legtöbbször van itthon, mert kenyérre kenni is szoktuk, vajkrémnek pl. fűszerezve. Egyszerűen veszek egy veder bolti friss 20 százalékos tejfölt ( a Kauflandos is kitűnő, ami 7-8lej), egy szűrőbe borítom, és hideg helyen 12 órát hagyom lecsöpögni. Ez az én házi sajtkrémem.)

2011. január 15., szombat

Lekváros derelye

régi klasszikus, és nagyon finom tud lenni:)
40 dkg lisztet, 2 tojással, csipet sóval, kb. másfél deci langyos vízzel összekeverek a mixerrel. Majd kézzel gyúrom még egy kicsit, éppen, hogy elváljon a kezemtől. Kinyújtom vékonyra, fele tésztára kis szilvalekvár csomókat halmoztam kis távolságokra egymástól. A másik felét ráhajtogattam a csomók körül megnyomkodtam a tésztát, és derelyemetszővel kis négyszögekre vágtam a tésztát. Lobogó sós vízbe dobtam, kifőztem, leszűrtem, pirított zsemlemorzsába forgattam és megszórtam cukorral. Még van pár darab, eltettem holnapra, hogy én is ehessek. Ugyanis, ez a mai vacsorára készült el:)

2011. január 11., kedd

coleslaw saláta

Télen a friss zöldség  hiányában egyik kedvencem a káposzta. A coleslaw salátát a KFC-ben szerettem meg, majd Amerikában sok helyen kóstolva, hazahoztam az egyszerű receptet.
Én így készítettem:
Lereszeltem egy fej káposztát, 3-4 szál sárgarépát, egy-két savanyú uborkát  is. Megsóztam, borsoztam, állni hagytam. Kevés majonézt készítettem (adtam hozzá egy kanál cukrot is) összekevertem egy pohár tejföllel majd az egészet a káposztához kevertem. Kicsi tárkonyecettel vagy almaecettel savanyíthatjuk. Én az előbbivel szeretem (köszönöm a székelyudvarhelyi Kelemen Ilonkának a tárkonyt, amiből fűszeres ecetet is készítettem:). A tetejére pici vágott zöldhagyma, és a legfinomabb téli salátám kész is!

2011. január 8., szombat

pudingos-almás krémes

recept innen

Ez a süti olyan, mint a jó házasság. Van egy jó alap, rajta édes puha szeretet (érzelmi, fizikai, és mi ennél is több:), majd egy kis savanykás nehézség vagy konfliktus (ami ha az előzővel bőven együtt jár, csak jobban összeilleszti a dolgokat:) és hát a tetején a csoki ha van, jó, ha nincs, úgy is elmegy, de kellenek néha a romantikus meglepetések, szívességek, "fergeteges" kiruccanások, vagy kinek mi...
Sajnos sokan fentről lefele építkeznek, és az alapot el se érik soha, mert szétmennek előtte. Csak a csokit nyalogatni a tetejéről nem teljes, de van, aki csak arra vágyik, és végül nem tudja mi a gond. Aztán a szerelem édes mámoráig is eljutnak, de nincs benne agapé, és ha jön egy kis savanykás íz, a kettőt külön észlelik, így a házasság savanyú.. Az alapnál kell kezdeni. Az Alapnál.
Bocs, ha ez nem igazán gasztro-bejegyzés, de a fiam csak a süti tetejét nyalogatja, közben várom haza a férjem, s elindult az elmélkedés:)

Egyszerű túrós pogácsa sütőporral


Ajánlom azoknak, akik idegenkednek még a kelt élesztős tésztától:). Sógornőmtől, Mártitól a recept, ma készítettem másodjára így, mert gyorsan kellett. 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tasak 15 gr-os  sütőpor (kb. 2 és fél kiskanál),  1 kiskanál só, 20dkg zsír (sertés),  25 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 2 jó kanál tejföl.
A fenti sorrendben összekeverem, összegyúrom a hozzávalókat. Pihentetem egy kicsit (de nem is nagyon muszáj). Kinyújtom kb. 1 centi vastagságúra, egy éles késsel megvagdosom a tetejét, kiszaggatom pogácsaszaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd megkenem egy kis tejjel elkevert tojássárgával, és megszórom magokkal, mákkal, sajttal, ami van...


2010. december 27., hétfő

Karamellás alma, meg úgy még 1 év végi bejegyzés...

1 csésze (jó két decis) margarin
450 gr (barnával igazi) cukor, 1 csomag vanilia cukor, 
1 csipet só
1 csésze kukoricaszirup 
kb. 30 ml sűrített tej
(házilag is készítettem már sűrített tejet a twix szelethez, a kukoricaszirupot meg így- de lehet kapni mindkettőt Magyarországon is már)
A margarint felolvasztom a cukorral, majd hozzáadom a kukoricaszörpöt s a többit. Legvégén a sűrített tejet belecsorgatom és kb 12-15 perces állandó kevergetés mellett besűrítem. Leveszem a tűzről és a pálcikás almákat beleforgatom, olajozott tálcára helyezem míg megdermed. Beleforgatható kókuszreszelékbe, csokireszelékbe stb.

Így készül az igazi karamelles alma, de szoktam kis klementint is beleforgatni. Kerestem a receptjeim között, mert már készítettem ilyen almát csak akkor kicsit hígra sikerült éppen s nem a legjobb fotó lett. DE nem találom. Ennyit az én gasztro-képeimről...:) De majd egyszer időm lesz, és mindent szépen rendbe hozok, ennek a blognak is kicserélem a nagyon régi háttérképét stb.:)

AJÁNLOM A KARAMELLÁS ALMÁT MINDENKINEK, NEKTEK TUTTI JOBBAN, SZEBBEN SIKERÜL! És ne felejtsétek, én ennek örülnék igazán, ha valakinél a bejegyzésem után találnék egy profi karamellás almát:) Ez a képen csak sima olvasztott cukros. De az én gyerekeim így is nagyon szeretik, meg úgyis mikor karamellást készítettem , de kicsit ragacsosra sikerült:)- akkor beleforgattam kókuszreszelékbe, cukordrazséba, így nem vette észre senki:P

Köszönöm mindenkinek, aki kifejezte, hogy jól jön neki ez a blog, minden egyszerűsége és tökéletlensége mellett:P. Mondta valaki, hogy azért bátorító, mert ha én meg tudom csinálni, akinek kevés  ideje van, meg nem is egy nagy gasztrotündér, hát akkor neki muszáj sikerüljön. Na, ez jól esett! Komolyan!:)

2010. december 26., vasárnap

Áldott karácsonyt és boldog új évet mindenkinek!

2 illetve 3 családi tradíciónk van, ami a karácsonyi édességet illeti: mákos bejgli, mézeskalács a gyerekekkel készítve (most már szinte csak ők) és karamelles alma... a többi mindig véletlenszerű vagy a szükség ill. vendég "diktálja":). 




2010. december 13., hétfő

csak egy-két torta


csak egy torta egyszerű ruhában, nekünk mégis sokat jelent, mert nagy szeretettel készítettük, hogy az apró dolgok is ünneppé váljanak ebben a rohanós adventben....
illetve két torta:) a kerek torta közepéből készült a hóember, hogy ehető adventi koszorúnk is legyen:)
a töltelék az a nálunk jól fogyó erdei gyümölcsös-joghurtos (ill. pudingos)...
ui. egyébként azért merem föltenni az ilyen képeket, mert az én blogom nem mérce, csupán bátorítás azoknak, akik a konyhában kevés időt töltenek sütés-főzéssel, de mégsem adják föl az otthon illatát és melegét... különösen ilyenkor ne tegyük! ha nem is tökéletes a forma, a gyerekeim erre nem fognak emlékezni, arra viszont igen, hogy gondoltam rájuk egy egyszerű adventi délutánon is...

2010. december 7., kedd

a házi a legfinomabb

a levestésztából is. bár én megeszem a finom gyárilag készültet is, de legutóbb párszor kudarcba fulladt a húsleves miatta. és Dani fiam elejtette, hogy én nem tudnék olyan készíteni, mint mama és mint Piroska néni, és Bori néni? apró tésztát... és hát nekem ennyi kell!:P meg annyi, hogy Kiss Jutka a tegnap hallva szándékom, kölcsön adta a tésztanyújtó és tésztavágó gépét. és mivel rengeteg dolgom van az elköv. két hétben, hogy mégis időm legyen rá, természetesen akkor azonnal kell kipróbálni! ma délelőtt elkészítettem életem első házi levestésztáját és lasagne-tésztáját... (csigatésztát kalákában már csináltam, de az csak azért volt élvezet, hogy társaság... meg ajándékkészítésnek...itthon azért nem fognék neki:)
ebbe az egyszerű változatba beleszerettem. most szárad a tészta egy része, tehát egyebet is lehet mellette végezni. és nekem az ilyen tetszik. mert sajna az én konyhámban minden idő és no, lásd, "kívánság" kérdése:) most már csak azt nem tudom, hogy fogok mást befőzni helyette (ismerve gyerekeimet), és azon is töprengek vajon nem lenne jó ajándéknak is az ünnepen belőle?:):). és még azon is gondolkoztam elfogadjak-e rendelést belőle:P (na, ez az utóbbi csak vicc:)
 ui. ebből tutti nem, mert próbaként sajna csak fél kiló liszttel indultam neki. és az angyaltól is lehet ilyen gépet kellett volna kérjek, nem telefont?!:D:D na, sebaj, mindent nem kell egyszerre. tanulgatom én, aki ezt holtomig  fogom...





minden tudnivalót a recepthez innen olvastam, ehhez már csak gép kell meg lelkesedés...vagy egy családtag kívánsága és sok szeretet, persze:

UI: LEHET ZILAHON FAMILY ILL. GYERMELYI MÁRKÁJÚ TÉSZTÁT KAPNI? Állítólag az finom, de én nem találtam:(

2010. december 4., szombat

A házassági évfordulónkra

snickers tortát szándékoztam sütni. De még idejében eszembe jutott, hogy a férjem és a hagyományok összetartoznak, én vagyok oda az új dolgokért, mint snickers, mars..hát váltottam:)
A Budai családban, ha tortáról van szó szinte egyöntetűen dobosra gondolnak. Gondoltam, a hájas sütemény után ideje 16 év után ezt is megtanulni. Így elkészült az első dobos tortám  ez és sok más recept szerint összehozva, amit olvasgattam. Férjem mondja, legyen lekvárral is kenve az egyik lap. Mondom, ez egy receptben sincs... Mégis, mikor odáig jutottam, hogy a lapokat összeállítsam (amelyek nagyon vékonynak sikerültek így elsőre, na de sebaj:), hát a krém mintha nem lett volna elég. Talán elnyalakodták régen is és anyósom ezért pótolhatta savanyú lekvárral a csokis lapokat, sütiket, lehet (nem csoda, hogy kevesebb lett, mert most is igazi finom csokival készült - a fekete darabok a merci ajándék-csokimból erre a sorsra jutottak, és teljes méltósággal ruházták fel az ünnepi krémet:). Ilyenkor örülök, hogy a családból senki sincs oda a sok kakaóért, a keserű igazi csokikért, mert akkor mindig találok a sütikhez egy-két darabot.
Tehát nagyon finom lett, és csodák csodája a karamell tető is oké lett. A külsőn pedig még csiszolunk, mint annak idején a hájas tésztával is történt. Mert a férjem megérdemli! Próbálom viszonozni a szeretetet....

Ja, és ha hájasról esett szó, akkor megmutatom a karácsonyi külsejét a szilvalekváros hájasunknak, amit ma kipróbáltam vásárolt hajtogatott tésztából. Az ötletet Hálóné Ágotától kaptam. Íme:







2010. november 23., kedd

Kristálygombát

kaptam a barátnőmtől. Nagyon fellelkesedtem, mint általában a jó és új dolgokon. Szóval, iszom a kristálygombát, szaporítom, s tovább is adom, ha valakinek kell, mondjuk Zilahon:)
Ha van tapasztalatotok a kristálygombával, kérlek mondjátok. 110 évesek előnyben:P
Viccet félretéve, várom a nagyobb hatást, mert valamennyit máris élvezek.
Ja! A gomba ingyen osztódik tovább:D

2010. november 11., csütörtök

Málnás kosárka


a fiam valami pudingost kívánt, és eszembe jutott, hogy van még egy kis málna lefagyasztva. hamar (kb.1 óra alatt) kisült a kosárka.
25 dkg lisztet, 15 dkg margarinnal, 7 dkg cukorral, 1 tojássárgával és csipet sóval összegyúrtam. pihentettem kicsit (15 perc) a hűtőben. 12 darabra osztottam, majd mindegyik darabot belenyomkodtuk a fiammal 12 kiolajozott kosárkába. előmelegített sütőbe toltam, 180 fokon 13 perc alatt megsült. amíg sült, megfőztem egy zacskó epres pudingot (puncs is lehetne) 4 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral. belekavartam még 3 kanál málnát (málnalekvár is jó lenne, ha nincs friss málna). a kihűlt kosárkákat megtöltöttem velük, és díszítettem volna mindegyiket tejszínhabbal, de nem várták meg. nem is baj:P persz mutatósabb lenne friss egész szemű málnával, eperrel, de így is nagyon elégedettek vagyunk a mutter konyhájában....
egyszerű, gyors és mutatós. ajánlom szeretettel.

ui. a receptet az Ízkalauz könyvecskéből olvastam, és természetesen alakítottam az én körülményeimhez:D