2009. május 29., péntek

Többet ésszel, mint idővel, stb.

mégis finomat, jót, mások iránt való szeretetből! Erről szólna ez a blog már a címében, különösen, mióta házon kívül is dolgozom...
Hétvégén jut időm csak sütni mostanában, de nehezen bírnám elviselni, hogy a gyerekeim megjegyezzék, ezért például ilyen egyszerű pudingokkal varázsolom el őket, ami nem nagy dolog, de a gyerekeknek nem is az számít, honnan a recept, s milyen mester a cukrász, hanem mennyire édes a szeretet:) Először, ebédre, kanalazva adom desszertnek, uzsonnára már kistányéron szeletelve (Van közötte keksz és gyümölcs is rétegezve).

A másik villámvacsoránk, azért nem gyors, hanem villám, mert az egyik megmosta a krumplit, a másik megpucolta, a harmadik lereszelte, a negyedik fűszerezte és az olajos forró serpenyőbe lapította, lefedte, s ha megpuhult egy lapáttal megfordította, s fedő nélkül megpirította a másik felét is. Végül MIND megettük. Nekünk két ilyen adag kell belőle, ha van mellette virsli:). Éljenek a nagycsaládok!:) A gyors ebédünk lehet mostanában a spagettik sokfélesége. Mostanában a szokásos "darált húst", csirkemellből készítem, mert tudom mi van benne, és nem olyan zsíros. Jó lecsósan (zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom feldarabolva) készítem a szaftot és belekerül majd a csirkemell ledarálva vagy vagdalva. A spagettik fehér szószos változatáról majd máskor.

Szóval így élem napjaim mostanában a konyhán... cselezve, hogy ne vegyék észre,nem is a főzés az igazi hobbim:). Miért is van gasztroblogom?!:P

11 megjegyzés:

iri írta...

Kosz

Mike Adina írta...

mert szereted saját magadat is kicselezni :P

Budai Evódia írta...

téged úgyse sikerül:P

eunika_balog írta...

ja hat jobb itt ezeket a kepeket nem nezni mert olyan ehes lettem ,hogy csak na:)de en most azert ki nem szalok az agybol ,hogy elkeszitsem ma pedig ugy megkivantam...na de inakbb holnap valamelyiknek neki kezdek;)ha nem akkor van nekem egy ugyes anyukam aki mindent meg tesz ertem;)

zsuzsa írta...

Milyen sok szeretet van benned!
Nagyon ügyes vagy!:)

zsuzsa írta...

Mindig van mit tanuljak tőled!
Köszönöm! Nagyon köszönöm!

Hilda írta...

a csokis pudding a kedvencünk :D
A reszelt krumplit mi is kipróbáljuk jövő héten . Köszi :*

Mike Adina írta...

ma kevés időm jut a sütésre, mert a Lea koncertjére is el szeretnénk érni... de a pudingos édességet elkészítem a fiukkal, olyan reszelt krumpli meg jövő héten nálunk is lesz vacsora. köszi az ötleteket. az ilyeneket én nagyon szeretem.

Betti írta...

Köszi az ötletet, ma este reszelt krumplit ettünk, mind megettük!

Áldott vasárnapot!

zsuzsa írta...

Én is elkészítettem a pudingos-kekszes finomságot, és nagyon tetszett mindenkinek, Grétának is:) Köszi:)

Névtelen írta...

Én is készítettem pudingos-kekszes desszertet. Nagyon fincsi lett. Következő, amit kipróbálok a reszelt sült krumpli lesz. Köszönöm az ötleteket.
Ja a pudingosat tovább gondolva legközelebb teszek rá gyümölcsöt és tortazselét is... :)
Klári