2010. november 11., csütörtök

Málnás kosárka


a fiam valami pudingost kívánt, és eszembe jutott, hogy van még egy kis málna lefagyasztva. hamar (kb.1 óra alatt) kisült a kosárka.
25 dkg lisztet, 15 dkg margarinnal, 7 dkg cukorral, 1 tojássárgával és csipet sóval összegyúrtam. pihentettem kicsit (15 perc) a hűtőben. 12 darabra osztottam, majd mindegyik darabot belenyomkodtuk a fiammal 12 kiolajozott kosárkába. előmelegített sütőbe toltam, 180 fokon 13 perc alatt megsült. amíg sült, megfőztem egy zacskó epres pudingot (puncs is lehetne) 4 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral. belekavartam még 3 kanál málnát (málnalekvár is jó lenne, ha nincs friss málna). a kihűlt kosárkákat megtöltöttem velük, és díszítettem volna mindegyiket tejszínhabbal, de nem várták meg. nem is baj:P persz mutatósabb lenne friss egész szemű málnával, eperrel, de így is nagyon elégedettek vagyunk a mutter konyhájában....
egyszerű, gyors és mutatós. ajánlom szeretettel.

ui. a receptet az Ízkalauz könyvecskéből olvastam, és természetesen alakítottam az én körülményeimhez:D

5 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon guszták!

iri írta...

Jol nenek ki, de a kep.......tobbet er!

Klári B. írta...

jol nez ki... bisztos finom :) en is szeretem a pudingosat

Abigél írta...

Jól néznek ki.A gyerekek arcából ítélve,biztos finom lett:)

Pápai Márti írta...

Nagyon kívánatos! Nálunk minden megy ami rózsaszín ( a cékla is).Ha lejár ez a nagy izgalom ami most bennem van, és sajnos időnként körülvesz írok az én napomról:)