2011. július 12., kedd

Egészséges, és mégis nagyon finom!:)

Csirkecombok zöldségágyon
Mindenféle zöldséget megpucolok és feldarabolok, majd egy tűzálló tepsibe helyezem őket. Fűszerekkel megszórom. Kevés(!) vizet öntök rá, kb 2 deci.
 A zöldségre helyeztem a fűszerezett csirkecombokat és fólia alatt sütöttem kb. egy jó órát. Aztán levettem a fóliát és megpirítottam a combokat a tetején. Csak annyi zsírt kap a zöldség,amennyi a húsról lecsöpög. Egészséges és nagyooon finom. Még krumplipürét is készítettem mellé, mert a krumplit nem kockáztam a zöldség közé:D Sajna, arról már nem készült kép, amikor kész lett, mert a vendégek megjöttek, és ilyenkor én már elfelejtem a fényképezőgépet...:) A receptet a szilágycsehi Piroskától kérdeztem a Hargitán. Köszönöm:)
 Málnás-ribizlis tiramisut is rögtönöztem a napokban, amire az "ihletet" Ősz Nusi néni adta. Köszönöm. Sütöttem egy 6 tojásos kakaós piskótát (4 tojásos is elég lett volna). 4 kanál málnát kis vízzel és cukorral felmelgítettem, egy kis rumeszenccel ízesítettem, majd összetörtem és jól meglocsoltam a piskótát vele. Egy veder 12 százalékos tejfölt kikevertem egy félkész termékkel:P, vaniliás krémporral (volt itthon egy, azt írja rajta, hogy 500 ml tejjel kel felverni, de szerintem friss bolti tejföllel finomabb:). Rákentem a piskótára, majd megszórtam kakaóval (ezt tiramisu-rutinból csináltam, de nem rontotta el), aztán ráhalmoztam a finom gyümölcsöket. Még készítek hasonlót.

Most nyáron is főzök-sütök eleget, csak kevesebb időt tudok szánni arra, hogy megörökítsem. De majd megint jelentkezem. Köszönöm azoknak, akik jelezték, hogy hiányoztam:)

6 megjegyzés:

Mike Adina írta...

Hű, de jól néz ki az a süti! A zöldséges csirkecombokat is ki fogom próbálni. Köszi.

Okki írta...

Van egy kis meglepetésem, légy szíves nézz be hozzám! :)

Lea írta...

én már ettem Adinánál zöldséges csirkecombokat, vagy ha nem is combokat, de zöldséges húst, nem értem, miért beszél úgy, mintha teljesen új lenne ez neki:D ;-))
egyébként tényleg nagyon fincsi, én is készítette már ilyesmit:D

Életünk és ételeink írta...

Ez is megtetszett, hétvégén kipróbálom, hiszen annyira nehéz dolog ilyenkor télen zöldséggel megetetni a gyerekeket, ez jó lesz biztosan.

Fábiánné Márti írta...

Fábiánné Márti Békésről
S.O.S kérdezem,mert szombaton meg szeretném főzni, mivel fűszerezzem a zöldséget? Köszönöm!

mutter írta...

só(vegeta), bors, petrezselyem zöld, további zöldfűszerek is lehetnek, mint egy kis bazsalikom, majoránna, de nem muszáj