2012. január 22., vasárnap

Joghurtkészítő gép

Nagyon szeretjük a joghurtot kukoricapehellyel, zabpehellyel reggelire (pláne, hogy fele annyi munka se, mint a palacsintakészítés:P), és egészséges, finom. A joghurtot eddig is készítettem itthon, de sosem sikerült ilyen krémesre, eredetire:), mint ezzel a joghurtkészítő géppel...(gondolom, véletlenül se sikerül keserűre, túl savanyúra).
Egy liter felforralt, langyosra hűtött,  tejhez adok egy kis doboz jogurtot, és pont ennyi kell 6 üveg joghurthoz, ami kész is lett reggelre (azért a felgyorsított folyamat, "programálás" is sokat jelent nekem:). Most utólag kevertem hozzá a gyümölcsöt (dzsemet, amibe vannak gyümölcsdarabkák, meggyel a legfinomabb:), de kipróbálok mást is ezzel a mostantól sokszor használatban levő kis géppel...
Az egészben az a legjobb, hogy a "vegyes boltban" vettem, de alig lehetett kipróbálva, és el se hiszitek mennyiért (még húsz lej sem volt). Azt hiszem, az illetékesek nem tudták mire való...de Isten tudta, hogy nekünk örömünkre és hasznunkra lesz. Sokszor tapasztaltam már Istennek ilyen gondoskodását.


(A zilahiak figyelmébe ajánlom az "outlet" lerakatot az állomás közelében, az OMV kút utáni kis utcában...) különösen azért is, mert még volt egy privileg márkájú joghurtkészítő szombaton...:)