Sokféle zöldséget szoktam pépesítve egy kis majonézzel, fűszerekkel (só, bors, nagyon pici reszelt hagyma vagy fokhagyma stb.) kikeverni. Így jobban megeszik a gyerekeim a zöldséget, mint köretként... Különösen, ha friss házi kenyérre kenem:D
Főzni és enni adni szeretetet jelent. Ha ezt Jézus nevében tesszük, egyik legszebb szolgálatunk lehet Isten, családunk és az emberek örömére.
2009. július 3., péntek
Kenyérre
Sokféle zöldséget szoktam pépesítve egy kis majonézzel, fűszerekkel (só, bors, nagyon pici reszelt hagyma vagy fokhagyma stb.) kikeverni. Így jobban megeszik a gyerekeim a zöldséget, mint köretként... Különösen, ha friss házi kenyérre kenem:D
Pörgős málna
Túrógombóc barackkal
2009. július 2., csütörtök
2009. július 1., szerda
Paradicsomos csirke
Ha kedved van kipróbálni a csirkét másképpen, s szereted a paradicsomos ízeket, ajánlom rizskörettel a paradicsomos csirkecombot. Lehet, ez is sokaknak ismerős, de hátha van, aki még nem próbálta:)
Mivel én eltettem a paradicsomszószt, lásd oldalt a recepteknél(paradicsomszósz 3in1), egy jénait csak kivajaztam, belerakosgattam az enyhén sózott, borsozott combokat, majd leöntöttem egy üveg paradicsomszósszal, rákarikáztam még egy hagymát, paradicsompaprikát. Sütőben egy óra alatt kész is volt. Nagyon szerettük mind. Nem elhanyagolható megjegyzés, hogy pofon egyszerű:)
Ha nincs szósz, a következőképpen készül: olajon megfonnyasztok hagymát, paprikát apróra vágva, fűszerezem, és felöntöm paradicsomlével, de jobb sűrített paradicsommal. Kb. olyan állag és íz, mint egy jó pizzaszósz. Kész is.
2009. június 27., szombat
2 torta készült ma villámgyorsan
ha valakit érdekel bármi a képről, leírom:) az íráson kívül, ami a málnamagocskák miatt kicsit elsikerült:). no, a többi se tökéletes rajta, de nekem egy tortám se az, csak finom!:P
2009. június 26., péntek
Mindmegettük:)
A 3 lányommal a konyhában megférünk mi rendesen. A nagyfiam pedig kifejezetten élvezi a főzést (sütni nem igazán szeret). A kisfiam egyelőre szemlélő és kóstoló:). Rájöttem, ha a gyerekek segítenek főzni valamit, azt nagyon szívesen meg is eszik. Nem kell unszolni, természetes, hogy amit főzünk, meg is esszük:). Megpróbálom ma este a csőben sült sajtos brokkolit a lányokkal...:)
2009. június 25., csütörtök
Mit csináljak
Egy meggymag meg még egy meggymag...
A meggymagok összegyűjtve, megszárítva és kis vászonzsákba varrva jó
szolgálatot tehetnek izommerevség és reumás panaszok esetén. A zsákocska legfeljebb 150 ˚C-ra állított
mikrosütőben nem túl forróra hevítve és a fájdalmas testrészre helyezve kellemesen
csillapítja a fájdalmat, mélyhűtve pedig jegelésre használhatjuk. A zsákocska a
meggymagnak köszönheti, hogy jól tartja a hőmérsékletét, és egyenletesen adja át vagy
veszi föl a hőt.
UI. erre én el is készítettem a saját nyuszikánkat a jegelésre. hátha így megengedi a kisfiam, mikor meg-megüti magát...
2009. június 24., szerda
Meggyleves
Ha kissé kihűlt a leves, mézzel édesítettem. Aztaaa...milyen finom! :D
Meggylekvár
jégkocka
2009. június 23., kedd
Sült krumpli másként
2009. június 20., szombat
jégkrém okosan:)
A legegyszerűbb változat a joghurt lefagyasztva. Esetleg beledobok pár szem gyümölcsöt vagy csokidarabkát. Aztán ha kész, zacskóba teszem, és újabb adagokat gyártok. A házi jégkrém az tejszín, és gyümölcsturmix kis cukorral, meg a fantázia diktálta egyéb ízesítéssel. Ezt is készítem a megszokott kiszerelésben, amit ebéd után, vagy egy fagyizásra veszünk elő, de van kis jégkocka tartóban is apró adagokban, ez egy jó kis jutalom lehet bárkinek itthon. A kicsik egyébként kevesebbel is beérik egyszerre. Nekem sem árt a mértékletesség:P A mai, barackos-joghurtos volt, a másik pedig a házi készítésű, az málnás-meggyes. Aki nem kapott banánkenyeret a múltkor, pedig megígértem neki, kérem jöjjön be, kárpótolom ezzel a jégkrémmel:D.
Zsuzsa, köszönöm ezt az apró örömet az egész családom nevében a többi áldás mellett...
UI. 1. Nem mindig a drága az egészséges....
UI. 2 Emese (Aradról), kérem szépen a fagylalt-receptet. Az a sárgadinnyés, az tutti-nyerő volt nálam. Köszönjük még1szer!
2009. június 18., csütörtök
mint a Pizza Hut:)
2009. június 14., vasárnap
Banánkenyér
- · 2 1/2 csésze liszt
- · 1 kiskanál sütőpor és egy kiskanál szódabkarbóna (de lehet egyik is csak a kettő közül)
- · 1 csipet só
- · 1/2 csésze margarin
- · 1 csésze fehér cukor
- · 3/4 csésze barna cukor (ha nincs, lehet fehér ez is, úgyis sikerül, de a barnával a finomabb)
- · 2 tojás
- · 3-4 jól megért banán összetörve
- · 2/3 csésze zsíros tej
- · 1/2 csésze mogyoróféleség törve
- lehet még gazdagítani csokival, citromhéjjal stb.
2009. június 12., péntek
ez nem a reklám helye
Játék a javából:)
- Sok barátom van, kevés közeli, és szívvel-lélekkel ragaszkodom hozzájuk.
- Van egy öcsém, Barnabás, aki már a mennyben vár minket (21 évet élt velünk, és nagyon sokat tanulhattunk tőle, pl. az élettel való élést, az Isten és ember tiszteletét, a könyvek szeretetét stb.).
- Alig írattak be az iskolába, megsütöttem az első tízperc tortámat (süteménynek sikerült a tepsi miatt:), teljesen egyedül. No, nem magamnak!:D. Elvittem egy betegnek, de a család is megkóstolhatta:). Azóta sütök-főzök örömmel, mint Polcze Alaine:) (Mégsem ez a kimagasló hobbim, de volt ilyen időszak is az életemben:) ezért a titkomért édesanyámnak s Veress nagymamámnak vagyok hálás.
- Nagyon nem szeretek vasalni, mégsem spórolok vele eleget. Ez már butaságnak is számít kicsit, tudom:D
- A férjemmel az egyik kedvenc időtöltésem a szarvasles, és szarvasbőgés hallgatása (sajnos mióta elköltöztünk a Székelyföldről, kevésbé jön össze. Ide tartozik a sízés is a téli hónapokban.)
- Nincs kedvenc gyerekem az 5 közül. Tényleg nincs! Mit tegyek, ha mindegyik annyira drága?:D
- Még szeretnék tanulni (mesteri)... ha a gyerekek nőnek egy kicsit. DE nem pszichológiát!:)
2009. június 11., csütörtök
Gombóc gyümölccsel
Erdélyi ízt szerettem volna mindenképpen kóstoltatni az amerikai magyarokkal, Emesével és a fiúkkal. Ezért készült gombóc. Tudom, tudom, most azt mondja valaki, na, ugye, nem lehet mindig többet ésszel, mint idővel... Mert a gombóc macerás, megfőzni a krumplit, meghámozni, ha kihűl, lereszelni, tésztát készíteni, kifőzni stb.