...ha otthon megfogyatkozott már a gyümölcskosár, így is megoldható gyorsan a "valamivel megkínálni" dolog.. Persze, ki lehet szaladni a piacra is friss gyümölcsért, félkész dologért:P Én legtöbbször mégis inkább ezt választanám. Ezeket a tálcákat is a fiatal asszonyok estéjére "dobtuk össze". Jobban mondva szúrtuk össze..(fogvájóra:)
Főzni és enni adni szeretetet jelent. Ha ezt Jézus nevében tesszük, egyik legszebb szolgálatunk lehet Isten, családunk és az emberek örömére.
2009. április 28., kedd
Mártogatók
Az én mártogatósaim sajtkrém, joghurt, tejföl vagy majonéz alapúak – csupán adjunk hozzá néhány friss fűszernövényt, esetleg egyéb fűszerkeveréket, és kész is! Adhatunk hozzá apróra vágott zöldség és saláta darabokat, pl uborkát reszelve és fokhagymát. A fiatalasszonyok alkalmára 3 félét készítettem:
Zöldfűszeres:
20 dkg majonéz
15 dkg natúr joghurt
1 csokor zöldfűszer (petrezselyem vagy egyebek)
1 tk (csípős) mustár
só, bors
1 csokor zöldfűszer (petrezselyem vagy egyebek)
1 tk (csípős) mustár
só, bors
Sonkás- sajtost
20 dkg sonkás krémsajt
15 dkg natúr joghurt vagy kefir
bors,
pici mozzarella belereszelve
Paradicsomos:
15 dkg natúr joghurt vagy kefir
paradicsomszósz (3 az egyben-ennek a receptjét leírtam már, ha érdekel valakit, bemásolom ide is) bors,
Ezt a mártogatóst lehet salsa módra is, akkor tejtermék nélkül:
3 érett paradicsom
1/2 vöröshagyma
koriander
2 chilipaprika
1 citrom leve
Só, bors
1/2 vöröshagyma
koriander
2 chilipaprika
1 citrom leve
Só, bors
KÖSZÖNJÜK, HILDA, A FINOM MÁRTOGATÓBA VALÓKAT...(retek, répa, uborka, karalábé, paradicsom hasábokban, karikára)
2009. április 24., péntek
Fesztivál saláta
Fesztivál saláta
Hozzávalók:
1 pohár tejföl
1 dl majonéz
6 db keményre főtt tojás
1 fej lilahagyma
1 db piros húsú paprika
30 dkg sonka
3 db savanyú uborka
1 húsleves kocka
1 csomag étkezési zselatin /nagy csomagos/
esetleg ízlés szerint kukorica
só
bors
cukor
mustár
citromlé
Elkészítés: A párizsit, zöldségeket, tojást felaprítjuk. Tartárt készítünk (majonéz+tejföl) és ezt ízesítjük: só, bors, kkanál cukor, kiskanál mustár, pici citromlé - ízlés szerint.A húsleveskockát 2 dl vízben felforraljuk, felrehúzzuk a tűzről, beletesszük a zselatin, majd újra felforraljuk.A tartárt, a zselatint, a zöldségeket, a tojást, a sonkát összekeverjük. Őzgerincformát /pl. folpackkal/ kibélelünk, beleöntjük a masszát, és hűtőben dermesztjük.
Megj. a hozzávalókban lehet variálni, ami a zöldéseget illeti. Mindig azt teszek bele, ami van itthon.
Hozzávalók:
1 pohár tejföl
1 dl majonéz
6 db keményre főtt tojás
1 fej lilahagyma
1 db piros húsú paprika
30 dkg sonka
3 db savanyú uborka
1 húsleves kocka
1 csomag étkezési zselatin /nagy csomagos/
esetleg ízlés szerint kukorica
só
bors
cukor
mustár
citromlé
Elkészítés: A párizsit, zöldségeket, tojást felaprítjuk. Tartárt készítünk (majonéz+tejföl) és ezt ízesítjük: só, bors, kkanál cukor, kiskanál mustár, pici citromlé - ízlés szerint.A húsleveskockát 2 dl vízben felforraljuk, felrehúzzuk a tűzről, beletesszük a zselatin, majd újra felforraljuk.A tartárt, a zselatint, a zöldségeket, a tojást, a sonkát összekeverjük. Őzgerincformát /pl. folpackkal/ kibélelünk, beleöntjük a masszát, és hűtőben dermesztjük.
Megj. a hozzávalókban lehet variálni, ami a zöldéseget illeti. Mindig azt teszek bele, ami van itthon.
2009. április 23., csütörtök
kürtőskalács
Kürtőskalács - csíksomlyói módra
Hozzávalók:
3 dkg élesztő,
kb. 3 dl tej,
2 evőkanál cukor,
50 dkg finomliszt,
2 db tojás,
2 db tojássárgája,
csipetnyi só,
8 dkg vaj, vaj vagy margarin a fólia megkenéséhez,
a kalács szórásához 8 evőkanál cukor (lehet darált dióval kevert is).
3 dkg élesztő,
kb. 3 dl tej,
2 evőkanál cukor,
50 dkg finomliszt,
2 db tojás,
2 db tojássárgája,
csipetnyi só,
8 dkg vaj, vaj vagy margarin a fólia megkenéséhez,
a kalács szórásához 8 evőkanál cukor (lehet darált dióval kevert is).
Bővebben itt
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)