Főzni és enni adni szeretetet jelent. Ha ezt Jézus nevében tesszük, egyik legszebb szolgálatunk lehet Isten, családunk és az emberek örömére.
2009. július 10., péntek
Barack
ezaz
Végre készítettem töltött fánkot is. Mindig féltem, hogy a töltelék miatt nem fog sikerülni. Erikától tanultam, hogyan kell:) Betartottam minden lépését a receptnek. Nagy szó!:D Megérte:)Köszi!
2009. július 9., csütörtök
Sepördsz páj:P
Megkívántam a héten Judithtól, csak az az igazság, hogy én mindig maradékból szoktam ezt készíteni, Általában ha sok krumplipüre marad, akkor következő étkezésnél így szolgálom fel. De most vagdalt hús maradt a hamburgertől, készítettem neki egy jó bolognai szószt. Egy jénaiba (bocs, most látom, hogy a tűzálló tepsimbe:) rétegeztem a krumplipürét, majd a hús, a tetejére pedig sajtos besamel mártást (én fordítva rétegezem, alul szeretem a krumplit:). Megszórom reszelt sajttal. Addig sütöm míg megpirul a teteje. A végén sipirc páj lett a neve, mert ez hamarabb elfogy, mint bármilyen "maradék":)
2009. július 8., szerda
Hamburger
készült vacsorára, és csak azért, mert nem volt időm kisütni a fasírtot (tudjátok: apró gömböket formázni...:). Így hamarabb ment a dolog. Amíg összegyúrtam fűszerrel a vegyes vagdalt húst, addig Dani hozott zsömlét hozzá. Igazi úgy lett volna, ha grilleztük volna, de az még több idő. Így csak pár perc és kész lett, de nekünk különleges volt:).
2009. július 5., vasárnap
Apple crumble: a kedvencem!
Addig is ez a recept megegyezik az enyémmel nagyjából: http://www.tutitippek.hu/blog/almas-morzsa.php
2009. július 3., péntek
Levesbetét
Kedvencem a grízgaluska vagy a daragaluska:). Hétfőn így enném mindig a vasárnapi húslevest...
Kenyérre
Pörgős málna
Túrógombóc barackkal
2009. július 2., csütörtök
2009. július 1., szerda
Paradicsomos csirke
Ha kedved van kipróbálni a csirkét másképpen, s szereted a paradicsomos ízeket, ajánlom rizskörettel a paradicsomos csirkecombot. Lehet, ez is sokaknak ismerős, de hátha van, aki még nem próbálta:)
Mivel én eltettem a paradicsomszószt, lásd oldalt a recepteknél(paradicsomszósz 3in1), egy jénait csak kivajaztam, belerakosgattam az enyhén sózott, borsozott combokat, majd leöntöttem egy üveg paradicsomszósszal, rákarikáztam még egy hagymát, paradicsompaprikát. Sütőben egy óra alatt kész is volt. Nagyon szerettük mind. Nem elhanyagolható megjegyzés, hogy pofon egyszerű:)
Ha nincs szósz, a következőképpen készül: olajon megfonnyasztok hagymát, paprikát apróra vágva, fűszerezem, és felöntöm paradicsomlével, de jobb sűrített paradicsommal. Kb. olyan állag és íz, mint egy jó pizzaszósz. Kész is.
2009. június 27., szombat
2 torta készült ma villámgyorsan
ha valakit érdekel bármi a képről, leírom:) az íráson kívül, ami a málnamagocskák miatt kicsit elsikerült:). no, a többi se tökéletes rajta, de nekem egy tortám se az, csak finom!:P
2009. június 26., péntek
Mindmegettük:)
A 3 lányommal a konyhában megférünk mi rendesen. A nagyfiam pedig kifejezetten élvezi a főzést (sütni nem igazán szeret). A kisfiam egyelőre szemlélő és kóstoló:). Rájöttem, ha a gyerekek segítenek főzni valamit, azt nagyon szívesen meg is eszik. Nem kell unszolni, természetes, hogy amit főzünk, meg is esszük:). Megpróbálom ma este a csőben sült sajtos brokkolit a lányokkal...:)
2009. június 25., csütörtök
Mit csináljak
Egy meggymag meg még egy meggymag...
A meggymagok összegyűjtve, megszárítva és kis vászonzsákba varrva jó
szolgálatot tehetnek izommerevség és reumás panaszok esetén. A zsákocska legfeljebb 150 ˚C-ra állított
mikrosütőben nem túl forróra hevítve és a fájdalmas testrészre helyezve kellemesen
csillapítja a fájdalmat, mélyhűtve pedig jegelésre használhatjuk. A zsákocska a
meggymagnak köszönheti, hogy jól tartja a hőmérsékletét, és egyenletesen adja át vagy
veszi föl a hőt.
UI. erre én el is készítettem a saját nyuszikánkat a jegelésre. hátha így megengedi a kisfiam, mikor meg-megüti magát...
2009. június 24., szerda
Meggyleves
Ha kissé kihűlt a leves, mézzel édesítettem. Aztaaa...milyen finom! :D