Jön a nagy meleg, termeljük a sok finom innivalót:
1. mentatea lehűtve kevés mézzel vagy cukorral, sok citrommal, gyömbérrel(5 liter a minimum:)
2. Bodzaüdítő - én is ilyen módon készítem - most hallottam L. Tündétől az ötletet, hogy a bodzavirágot adagokban le lehet fagyasztani, és télen is friss bodzaüdítőt készíthetünk. Megpróbálom, mert a szörp nekünk nem igazán jön be.
3. Rákaptam a turmix italra, ez egy étkezést is helyettesíthet nálam. A mostani nagyon finom lett. Rebarbara kompótot készítettem így. Mikor kihűlt, kevés mézzel is ízesítettem, hozzáadtam egy kis vödör joghurtot, pár eperszemet, s egy banánt. Sok jéggel összeturmixoltam, s kész is! Ma csak ezt "eszem".:)
S mikor ezek nincsenek, akkor sima szűrt vizet kis mentalevéllel, citromkarikával tartok a konyhai kancsóban, s ahhoz is adok egy kis jeget, hogy hidegen tartsa. Sokat kell inni...mondogatom itt mindenkinek. :)
Ma kaptam az Anyai szívek hírlevélben az ötletet, hogy jó a kertbe vagy udvarra kitenni a hűtőtáskába a vizet a gyerekeinknek, akár névre címkézett kis üvegeikben, vagy a poharaikat címkézzük a nagy üveg mellett. Így elkerüljük, hogy egész nap a konyha poharakból épített piramis és vízi csúszda legyen, különösen, ha még van néhány barát is a háznál. Ahányszor isznak, annyi pohár elővéve, annyiszor félrecsurgatva a víz, netalán limonádé a földön s itt-ott. Nekem ismerős.
Tehát, jó ötlet! Köszönöm.:)
Főzni és enni adni szeretetet jelent. Ha ezt Jézus nevében tesszük, egyik legszebb szolgálatunk lehet Isten, családunk és az emberek örömére.
2015. június 12., péntek
2015. június 3., szerda
kedvenc eperdzsem receptjeim
A rebarbarás eperlekvár ÉS a banános eperdzsem a kedvencem.
A hagyományos eperdzsemen kívül, ezt a két változatot szoktam készíteni (bár többet kipróbáltam, de ezek maradtak hagyományosnak nálunk). Egyik évben egyiket, máskor a másikat készítem néhány üveggel. Zilahon, ha hozzájutottam a rebarbarához és gyömbérhez, ezt adtam ajándékba többször is. Most küldöm a receptet hozzá ajándékba. (bár akkor is odaadtam, aki kérte:D)
A rebarbarás eperlekvárt EZ a recept szoktam készíteni.
A banánosat pedig ÍGY.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)