2015. május 26., kedd

Epres panna cotta



 A receptajánlatot köszönöm Both Erikámnak.

Magyarul a  recept ITT.
Startból 3 adagot készítettem (mint a képen látható), nagy család, szomszédnak is jusson, s vendégnek...:) De mire megdermedt a krém az epernek csak fele volt meg, ezért hamar előszedtem a fagyasztóból a maradék áfonyát, s azzal lett teljes a kép. Én a tejszín helyett bolti tejfölt használtam, előző tapasztalatok miatt. Szerintem így sokkal finomabb. :)


2015. május 21., csütörtök

Fahéjas alma-rózsák

Elkészítettem régen is, az nem volt ilyen formás, de finomabb volt. Itt írtam róla. 
Ezt pedig ennek a videónak a segítségével készítettem.
Az az igazság, hogy nem sokszor ismétlem meg. Nagyobb a látvány, szerintem, mint amennyire finom. Vagyis jobbnak tűnik az ilyen leveles tésztából nekünk az egyszerű almás pite fagylalttal (ezzel az almaadaggal, citromban való puhítás nélkül, megtöltöm a levelestésztát: ráhelyezem a lapra, cukrozom, fahéjazom és feltekerem, megszurkálom a tetejét megsütöm. Ennyi). Finom karamellizált lesz az alja...yammi). És persze, kiadósabb is.