2009. június 23., kedd

Sült krumpli másként


Nem volt idő igazán ropogósra sütni ezt a krumplit, de így is nagyon finom volt!!!!! Amennyiben héjában sülnek a hasábok, az a kedvenc krumplis köretem fokhagymás-tejfölös mártással, friss reszelt káposztával.... Sokkal könnyebb, mint az olajban sült krumpli (persze tejföllel ugyanott vagyunk:P).
Jaj, bajban vagyok, nem tudom pontosan, honnan másoltam ki régen a receptet. Azt hiszem Fülöptől ... (igen, itt van:)

5 szép nagy krumplit meghámozunk és hasábokra vágunk. Egy lábasban vizet forralunk sót teszünk bele, s a hasábokat amikor fő a víz 6-8 percre beletesszük (nem kell megfőjön!). Kivesszük szűrön lecsepegtetjük, s 2-3 kanál olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, paprikával is megszórjuk, aztán 3 kanál prézliben megfogatjuk. 200 fokos sütőbe tesszük a tepsire rakott krumplit és 40-45 percig sütjük.Zöldsalátával magában is finom, de körítésként is kiváló.

A hátsó köret az csak belekerült a képbe. Sajnos nem szeretik a gyerekeim a bébikukoricát:( és más se. Így megint jó darabig nem eszem ilyent se...

5 megjegyzés:

Hanga írta...

Nagyon ötletes, kipróbálom, csak azt nem tudom, hogy újkrumpliból elkészíthető-e.

Budai Evódia írta...

újkrumpliból készítettem legutóbb, csak akkor kevés ideig kell vízben főzni... lobogó vízbe dobni pár percre és kész. utána sütni.

Klári B. írta...

ezt mindjart ki is probalom, amugy is ma krumpli akart keszulni. :) Kosizke az otletet.

Klári B. írta...

Hm... finom volt, Csongi is nagyon szerette. Még megismételjük ezt.

Jade írta...

Ma ez volt vacsira. Nagyon finom volt, koszi a receptet!