Nem volt idő igazán ropogósra sütni ezt a krumplit, de így is nagyon finom volt!!!!! Amennyiben héjában sülnek a hasábok, az a kedvenc krumplis köretem fokhagymás-tejfölös mártással, friss reszelt káposztával.... Sokkal könnyebb, mint az olajban sült krumpli (persze tejföllel ugyanott vagyunk:P).
Jaj, bajban vagyok, nem tudom pontosan, honnan másoltam ki régen a receptet. Azt hiszem Fülöptől ... (igen, itt van:)
5 szép nagy krumplit meghámozunk és hasábokra vágunk. Egy lábasban vizet forralunk sót teszünk bele, s a hasábokat amikor fő a víz 6-8 percre beletesszük (nem kell megfőjön!). Kivesszük szűrön lecsepegtetjük, s 2-3 kanál olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, paprikával is megszórjuk, aztán 3 kanál prézliben megfogatjuk. 200 fokos sütőbe tesszük a tepsire rakott krumplit és 40-45 percig sütjük.Zöldsalátával magában is finom, de körítésként is kiváló.
A hátsó köret az csak belekerült a képbe. Sajnos nem szeretik a gyerekeim a bébikukoricát:( és más se. Így megint jó darabig nem eszem ilyent se...
5 megjegyzés:
Nagyon ötletes, kipróbálom, csak azt nem tudom, hogy újkrumpliból elkészíthető-e.
újkrumpliból készítettem legutóbb, csak akkor kevés ideig kell vízben főzni... lobogó vízbe dobni pár percre és kész. utána sütni.
ezt mindjart ki is probalom, amugy is ma krumpli akart keszulni. :) Kosizke az otletet.
Hm... finom volt, Csongi is nagyon szerette. Még megismételjük ezt.
Ma ez volt vacsira. Nagyon finom volt, koszi a receptet!
Megjegyzés küldése