2013. december 22., vasárnap

gesztenyés narancsos tiramisu

Ugyanúgy készítem, mint egyébként a tiramisut, csak gesztenyepürét adok a krémhez, és narancsdarabkákat. A tetejét fahéjjal és naranccsal díszítem. De aki az eredeti receptet szeretné az innen kövesse, Ottistól! :)




2013. december 13., péntek

Ehető kopogtató:)

ha így várom haza a gyerekeket, hátha megbocsátják, hogy néha ilyenkor adventben az esti rutin ideje alatt női körön leszek, vagy ifin, vagy baba-mama klubban:)







A recept és a lelkesedés hozzá Virágh Erikától (facebook)
TÖRÖK BAGEL
egy talba mertem 50 dg lisztet,kozepeben kis feszket alakitottam ki...odaszortam 3 e.kanal cukrot,belemorzsoltam 2,5 friss elesztot es raontottem 2 dl meleg vizet.Kb.15 percig vartam,hogy habozzon fel az eleszto,ekkor hozzaadtam 10 dg olvasztott vajat,egy tojasnak a feherjet,masfel teaskanal sot es mindent jol kidagasztottam.Cipot formaltam a masszabol, letakarva 15-20 percig pihentettem,majd 16 egyenlo reszre osztottam.Minden darabot 30-35 cm hosszu hurkava podortem.2-2 hurkat osszecsavartam,majd koralakra formazva a vegeket osszenyomkodtam.Sutopappirral kibelelt tepsire sorakoztattam es letakarva,meleg helyen 1 oran at kelesztettem oket.Mielott sutobe toltam volna,lekentem tojas sargajaval es kb.15 perc alatt szep pirosra sutottem.U.i.Nagyon finom kakaos tej,vagy citromos tea melle,de csomagolhatjuk gyerekeknek tizoraira is, haragudni biztos nem fognak erte 

2013. december 8., vasárnap

Egyszerűen finom - melegszendvics




Hozzávalók:
1 kisebb vekni (kenyér)
4 tojás felverve 100 ml tejjel, sóval, borssal ízesítve
3 paradicsom
500 g sonka kb. de kevesebb is lehet
150 g sajt
100 g vaj vagy margarin, amivel megkenjük a kenyeret


Jóság szelet

A jóság szelet 19. házassági évfordulónk ünnepére készült a gyerekeknek. 
A férjemnek, szokás szerint, a Dobostorta marad... :)

2013. december 5., csütörtök

Rakott krumpli helyett sajtos krumpli

sokszor készítettem már ezt a gyors és finom változatot. A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, kockázom, házi ételízesítővel, majoránnával, borssal összeforgatom. Ha van kolbász, virsli stb. azt egy kis forró olajon megfuttatom és a krumplihoz keverem. Besamelmártást készítek, sajtot reszelek bele és nyakon öntöm a krumplit, majd sajtot reszelek a tetejére. Be a sütőbe, pár perc s kész is van!