nálunk elég ritkán van. Nem a krumplipucolás vagy a nagy család miatt, hanem mi egészségtelenül szeretjük (egyáltalán van-e egészséges olajban sült krumpli?:). Úgy a finom, ha kissé piros és ropogós. Már nem tudom, hogy a McDonaldsból vagy Stahl Judithtól "koppintottam" le a titkát. Meleg vízben kell kiáztatni a hasábokat, hogy kiázzon a keményítő (ez puhítja meg egyébként a krumplit sütés után). Majd sülés közben, mikor szinte kész, kiveszem, és ha lecsorog az olaj, a serpenyőben viszont felhevül, ismét visszateszem egy röpke pillanatra, mert ekkor már pirul a krumpli. Igazi inyenc falat. A képen nem tudom miért habzik a zsiradék, pedig csak sült a krumpli. Készítettem jó pár képet, mindegyiken így látszik. Még finomabb, ha sült krumplihoz való zsiradékban sütjük olaj helyett. Egészségünkre váljék! Ma is!:)
6 megjegyzés:
Köszi a titkot :D
Jo tudni ezt
milyen jó, hogy van ez a blog is:)
Ez így nagyon finom. Fbéla
köszönöm, megtisztelő!
Anyukámtól tanultam: A felkockázott krumplit megfőzzük, majd serpenyőbe dobjuk az egészen forró, 1 cm-nyi olajba. Letakarjuk fedővel, így gyorsabban pirul meg. Fordítunk rajta, hogy a többi oldala is piruljon. Ha kész, akkor rá lehet ütni tojást is. Kevesebb zsiradékot szív így magába az előfőzés miatt.
Nagyon dekoratív és finom is.
Megjegyzés küldése