2009. június 14., vasárnap

Banánkenyér

Szombaton így,míg vasárnap így ettük.Mást akartam sütni, de a piacon elmentem egy asztal mellett, ahol túlérett banánt árultak. Aztán Manci néni is megajándékozott párral. Ilyenkor "kényszerítve érzem magam" banán kenyeret, vagy muffint sütni:). Lett az előbbi.
  • · 2 1/2 csésze liszt
  • · 1 kiskanál sütőpor és egy kiskanál szódabkarbóna (de lehet egyik is csak a kettő közül)
  • · 1 csipet só
  • · 1/2 csésze margarin
  • · 1 csésze fehér cukor
  • · 3/4 csésze barna cukor (ha nincs, lehet fehér ez is, úgyis sikerül, de a barnával a finomabb)
  • · 2 tojás
  • · 3-4 jól megért banán összetörve
  • · 2/3 csésze zsíros tej
  • · 1/2 csésze mogyoróféleség törve
  • lehet még gazdagítani csokival, citromhéjjal stb.
A tojást, cukrot margarint kikeverjük, hozzáadjuk a többit és ezt az adagot én két őzgerinc formában, 180 fokon sütöttem meg egyszerre, kb 35 perc alatt.
Egyszerű amerikai finomság ez is.

6 megjegyzés:

iri írta...

Meg tartogatsz sok meglepetest?

Lea Mónika írta...

hmm...asszem ki fogom probalni...:D

Zsuzsa írta...

régebben én is sütöttem banánkenyeret:) én egész diót, mogyorót tettem bele.

Kingabell írta...

Jaaaajjjj de jóóóóóó!!!! Végre gy recept amiben "csész" méretek vannak. Az a baj, hogy én nem tudok mérni jól dekával meg ilyesmivel, nem tanultam meg amikor ott volt az ideje (na, ez egy titok rólam...ami azért szégyen). Egyszer elhatároztam, hogy megmérem magamnak, hogy egy csésze hány deka és így fogok majd méricskélni :))

Névtelen írta...

Kipróbáltam és nagyon finomra sikerült. Köszi a receptet! NKati

Budai Evódia írta...

Én meg köszönöm, Kati, hogy ezt megírtad. Mert így még írok akkor ide:)