Egy kiló eperhez fél kiló rebarbara és fél kiló cukor kellett, plusz egy Oetker extra dzsemfix. Van már rebarbara ültetve a kiskertünkbe:) Hátha megmarad. Köszönöm István Józsefnek, Udvarhelyről, és Kingának a "közbenjárást":). Üzenem, kibírta az utat. Nagyváradon keresztül hazazötyögtettem a Hargitáról. Kipróbálom majd a málna rebarbara párost is.
A friss dzsem miatt is, este tejbegríz került az asztalra. Én pedig örömmel vettem elő az utolsó üveg tavalyi eperdzsemet végre:). Lesz helyette rebarbarás, de nem biztos kitart jövő tavaszig. MERT EZ SOKKAL FINOMABB!
8 megjegyzés:
Mostmar azt hiszem ki kell probaljam.
Ha találok itt rebarbarát, én is ki fogom próbálni, majd megírom:)
Zsuzsa, majd megkóstolhatom én is tőled, ha sikerül?:)
Evó, köszi a tippet!
én is minden évben tettem így, nagyon bevált!
Evódia, hogy csinálod, a tavalyinak is ilyen szép színe van??!! Én egyszer raktam el eperdzsemet, de a színe nagyon fura lett, és el is ment a kedvem az újabb próbálkozástól.
Klári
1. nem főzöm sokat! csak éppen, hogy felforr a gyümölcs és a dzsemfix, majd még egyszer felforr a cokorral is, és kész. 2. mindig teszek egy kis citromsavat(citromlét) a gyümölcshöz az elején, és ettől nem lesz sötét, illetve ebben, a rebarbara miatt azt se kellett...
:) nekem is tetszik, emlekszem, Adinanal kostoltam eloszor rebarbarat , mikor meg Boroka pocaklako volt :) :)Ki kell en is probaljam majd a rebarbarat mondjuk eperrel :)
Koszi a tippet... Ja es vegre valahara ki kell probaljam a tejbegrizt is mondjuk eperlekvarral... mi mindig kakaoval, vagy fahejjal ettuk, de mar tobbszor hallottam errol a valtozatrol is, es hat az egyik kedvencem a tejbegriz. :)
Koszi a tippeket :)
nagyon jol nez ki, mire tetted a tavalyi gemet, az tejbegriz? en is ki kell probaljam.
Megjegyzés küldése