Egy paradicsompüre a háromhoz : pizzaszószhoz, bolognai mártáshoz, paradicsomleveshez.
szeretettel közlöm újra néhány kérésre, meg aztán ez az év a paradicsom éve is:)
szeretettel közlöm újra néhány kérésre, meg aztán ez az év a paradicsom éve is:)
Hozzávalók a konzervpüré elrakásához: kb. 3 kg paradicsom, 1 kg hagyma, 5-7 piros húsú paprika, mustár 2 kanállal, ecet 1, 5-2dl (9 százalékos), bors kiskanálnyi, só 1 kanállal, 1o kanál cukor, 1 kiskanál szalicil. Én olaszosan szeretem ezért még teszek bele néhány gerezd fokhagymát, és zöldfűszereket: bazsalikom, oregánó, babérlevél stb.
A paradicsomot, hagymát, paprikát (esetleg fokhagymát, zöldfűszereket) megmosom, beledarabolom a fazékba. Lassú tűzön 1 órányit rotyogtatom, közben megkavargatom. Majd botturmix géppel pépesítem, nagy szűrőn leszűröm és visszateszem a tűzre, hozzáadom a többi hozzávalót és befőttesüvegekbe töltöm, mint Uncle Ben's finomságait szokták:) Majd szárazdunsztba hagyom kihűlni.Ugye egyszerű? Ezt tényleg megéri házilag elkészíteni. Aki nem hiszi, kérjen tőlem kóstolót. Kap ajándékot:)
11 megjegyzés:
ez könnyebbnek tűnik, mint a ketchup, amit eddig készítettem... ki kell próbálnom.
ja, és köszi, hogy képek nélkül is közzétetted ezt a receptet:)
jaj,ez is régi blogbejegyzés, csak bemásoltam a yahooról...
Szia!
Nézz be hozzám, a Kalandok a konyhában című naplóba. Vár valami.:)
Üdv, Edith
Azt hiszem Sedith-tel egyre gondoltunk, mert nálam is van meglepetés számodra!
s egy adagból kb. hány üveg lesz?
ebből az adagból kb. olyan 5 liternyi
Köszönöm evódia a receptet!Megcsináltam és olyan lett amilyet már régóta szeretnék eltenni, csak nem volt hozzá receptem:)
na, én nem is tettem száraz dunsztba.... de nem bánta :)
Ennek fenseges ize van,mindenkit ellehet buvolni vele ki lehet probalni
Ennek fenseges ize van,mindenkit ellehet buvolni vele ki lehet probalni
Megjegyzés küldése