Habkönnyű sóskifli
Hozzávalók :
·
o
o
o
o
o
o
o
o
·
o
o
Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós vaj vagy sütőmargarinkrémmel. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal. Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.
Jo etvagyat!
3 megjegyzés:
ez nagyon fincsi! annyit szeretnék kérdezni, hogy hány fokon, hány percig sütjük?:p
200 fokon, kb. addig sütöttem míg Pálma leírta a román házit:P nem tudom, míg piros a teje
nagyon finom volt :)
Megjegyzés küldése