Gál Judittól a recept. Nagyon köszönöm. Édesapámnak és E. Endre vendégünknek is ízlett.
Egy csirkemellet felszeletelünk ( hasonlóképpen, mintha bécsiszeletet készítenénk), fűszerezzük sóval, borssal. Két nagyobb hagymát apróra vágunk. Előkészítünk egy gombakonzervet, vagy ennek a mennyiségnek megfelelő friss sampion gombát.Egy lábosba kevés olajat töltünk, majd ebbe rétegenként lerakjuk a húst, hagymát, gombát.
Teszünk rá két evőkanálnyi paradicsomszószt, ráöntünk kb 1 dl vörösbort. Lefödjük, és puhára pároljuk, ha elfőtt a leve mielőtt megpuhulna a hús, vizet töltünk utána.
Főtt tésztákkal szoktam kínálni, de főtt burgonyával is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Teszünk rá két evőkanálnyi paradicsomszószt, ráöntünk kb 1 dl vörösbort. Lefödjük, és puhára pároljuk, ha elfőtt a leve mielőtt megpuhulna a hús, vizet töltünk utána.
Főtt tésztákkal szoktam kínálni, de főtt burgonyával is nagyon finom.
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Hü de jól hangzik. Ki is próbálom. :)
ne felejtsd el apróra vágni a hagymát, ha nem szereti valaki:)
Köszönöm. Nagyon guszta. Ez a recept hány személyre szól? Csak azért kérdezem mert nem laktat minden étel egyformán.
Én ki is próbáltam ezt a receptet ma ebédre. Nagyon ízlett mindenkinek. A férjemnek különösen aki odavan az új fajta ételekért, úgyhogy nagyon vadászom az ilyen különlegességeket. Jó, hogy ilyen úton is hozzá lehet férni kipróbált receptekhez.
Mondjuk én köretnek kipróbálnám hozzá a rizst is... van egyfajta kínai jellegű íze.
Anna: én dupláztam a receptet, 5 felnőtt személyre elég volt.
de jó, hogy leírtad, és én úgy szeretném tudni melyik Annamária vagy:)
jaa, rájöttem:) régi jó barátok vagyunk, hát persze. s mindketten valamiért szeretjük Mátét:)
Megjegyzés küldése