Főzni és enni adni szeretetet jelent. Ha ezt Jézus nevében tesszük, egyik legszebb szolgálatunk lehet Isten, családunk és az emberek örömére.
2010. január 29., péntek
Téli paradicsomkrém leves
Kezdem akkor a húgom, Napsugár, receptjével. Kedvenc paradicsomlevesem lett.
Nagyon egyszerű és gyors.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
(1 kis hagyma- el is maradhat)
2-3 db. sárgarépa
2 petrezselyem
(egy kicsi zeller-ez is elmaradhat)
kb. 1/2 l házi paradicsomlé
egy kevés tejszín vagy tej
Az apróra vágott zöldséget megfuttatom a forró vajon, párolom egy kicsit. Felöntöm forró vízzel, amíg ellepi. Ízesítem sóval. Puhára főzöm, majd összeturmixolom. Hozzáöntöm a paradicsomlevet (ha nagyon erős íze van, akkor jöhet még egy kis víz hozzá) és zöldfűszerekkel is ízesítem- az egészet még kb. öt percig főzöm. Leveszem a tűzről és egy kevés tejet ( vagy főzőtejszínt) öntök a leveshez.
Apróra vágott petrezselyemzölddel és pirított kenyérrel tálalom.
Mi nagyon szeretjük! :)
Ez az én variációm a zellerkrémlevesre, amit ugyancsak nagyon szeretünk. (Attól még biztos más is készít hasonlót :P )
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Örülök, hogy ízlik! Azt hiszem jövő héten nálunk is megint sorra kerül :)
Ízletesnek tűnik. Jó a szalvétatartód! Már rég keresek ehhez hasonlót. Kapható itt valahol a szomszédságban???
mi is ettünk a Napsugáréból, nagyon finom volt, én is megkértem, hogy mondja el hogyan készíti, de már elfelejtettem,és jó, hogy te leírtad, így nálunk is ez lesz most :)
na, milyen jó!:)
Debrecen is szomszéd:) ott vettem. azt hiszem a Tescoban?
Nekem a kedvencem a paradicsom leves:), de még soha nem tettem bele tejet. Ki kell próbáljam úgy is:)
Megjegyzés küldése