2010. február 22., hétfő

narancstorta


Fordított narancstorta


Hozzávalók: 4 narancs, 1 csomag babapiskóta (20-25 dkg.), 6 tojás sárgája, 9 kanál cukor , negyed liter forró tej , 2 vaníliacukor, 1 cs. zselatin, 4 dl tejszín

Elkészítés: Kevés narancshéjat lereszelünk. A narancsot meghámozzuk, felszeleteljük (karikákra szeljük) és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliacukrot és kis reszelt narancshéjat teszünk bele, majd gőz fölött főzzük, amíg puding vastagságú lesz. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt és felolvasztjuk a zselatint (1/2 dl meleg vízben) majd összekeverjük a tojássárgájával. A narancsokat leszűrjük, kirakunk vele egy tortafomát (vagy akár egy kerek edényt). Teszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslébe mártogatott babapiskótát.Majd utána újból egy réteg krém majd piskóta és végül krém. Egy éjszakára hűtőben rakjuk, amikor kivesszük tálcára borítjuk.
Ottisnak köszönet a receptért.
A tojáskrémje nekem jobban ízlik a hasonló túrósnál.

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Jaj, nagyon örülök hogy kipróbáltad a kedvenc tortámat, már évek óta ez a kedvenc, első is volt a tortáim közül amiket feltettem. Nekem a krémje ízlik a legjobban, szerintem nagyon finom!És milyen szép lett a tortád, guszta!